Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készíted az almakompótot?

Hogy készíted az almakompótot?

Figyelt kérdés
máj. 4. 08:33
 1/3 anonim ***** válasza:
50%

Semosom al almát, kivágom a csumát és a sérült részeket. Kis darabokra vágom, olyan kockacukor méretűre.

Egy mély jénai aljára 1-2 db fahéjrudat, és vagy 10 szem szegfűszeget teszek, ráborítom a darabolt almát, cukrot eén csak keveset szórok rá, és vizet , hogy ellepje.

Főzöm, és ha megpuhult az alma, felöntöm csurig, majd forralom.

Ja eleve puhæbb az alma, akkor inkább rögtön csurig öntöm.

És màr lehet is kanalwzni!

máj. 4. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Legegyszerűbben a tisztított darabolt almát felteszem a gázra őrölt fahéj,cukor és citromlé társaságában.

Forrás után pár perccel el is zárom ha kihűlt ehető.

máj. 4. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Én először felforralom a vizet a fűszerekkel ( fahéj, szemes bors), közben megpucolom az almát, és ha hozzáadtam és újra felforrt, még néhány percig főzöm. Ha van, citromkarikát is teszek hozzá, vagy vékonyan lehámozott citromhéjat. Cukrot módjával.
máj. 4. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!