Talajjal kapcsolatos kérdések? +1 másik?
Ha veszek táptalajt, akkor ajánlott hozzá folyékony növény tápot is venni?
Jó minőségű táptalajt tudnátok ajánlani?
Lehetséges lenne így: az alsó réteget táptalajból, majd a rá bazalt alzatot tenné? A talajporszívózás nem fog gondolt okozni?
A belső szűrőt milyen időközönként kell tisztítani?
Hát én ezt használom, nem kevergetem a talajokat
Amikor beteszed nem kell átmosni, viszont óvatosan kell feltölteni vízzel és várni míg leüllepszik.
Jól megvannak benne a növények. Nem kell ebbe porszívózni.
Évente egyszer kiszedem, átöblítem vödörbe kicsit és kész. Nagyon nem lehet átmosni, mert ez ilyen golyókból van, ami könnyen széttöredezik.
Nekem már elég régi ez a talaj, és ha látom hogy sárgulni akarnak benne a növények, akkor szoktam bele JBL tápgolyókat dugdosni, vagy sera aquaplantot.
Belső szűrőt, hát amikor úgy látod, hogy lassul az áramlat, vagy sok levél, meg minden szar rá van tapadva.
Nekem van pl egy olyan kis belső szűrőm ami 1-2 hetente eldugul, de annak túl sűrű a szivacsa, hát azt nem szeretem, hogy állandóan ki kell vennem. Viszont van olyan is ami meg félévig sem tömődik el, annak meg túl laza a szivacsa, de azért fél évig nem szoktam hagyni, mittudomén néha, mondjuk havonta kicsit kimosom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!