Mi baja a guppimnak?
Pikkelyei nem állnak el, bevérzések nincsenek rajta. Folyton a növények között pihen.
Tegnap csináltam 20%-os vízcserét valamint kipucoltam a szűrőt.
Az akvárium(EHEIM Aquastar 60 szett) 20 napja üzemel élő növényekkel, 12 napja vannak benne a halak.
Elkülönítettem a halat a többitől kb 8-10 l vízbe egy másik akváriumba, ahol most függőlegesen lebeg a kopoltyú mozgása kicsit lassult és fehér az ürüléke. Kaját nem kap.
Mit tegyek a vízbe, hány fokos legyen ami valami javulást eredményezhet?
Nem hagyhattam a többi között mivel valóban nem tudhatjuk pontosan mi a baja, de a legvalószínűbb a bélgyulladás, amiből könnyen kialakulhat hasvízkór ami már fertőző. (olvastam olyasmit is hogy a guppik a gyengébb egyedeket piszkálják)
Még él és jelenleg Sera Bactopur tablettával kezelem. A légzése normális, külső elváltozás még mindig nincs, fehér az ürüléke, függőlegesen tud csak állni viszont egyre több ereje van és próbál úszni.
Olyan mintha úszóhólyag problémája lenne de nem tudom mire lehetne visszavezetni, így inkább azért gondolok bélgyulladásra mert csak egyféle lemezes tápot kapott (hiába volt jó minőségű Tetra Guppy).
A többiek étrendjén változtattam viszont nem nagyon akarják megenni a növényi eredetű száraz kaját sem a szárított bolharákot(daphnia).
Ez még egy biológiailag nem beállt akvárium. A 8. napon tetted be őket, ez a nitritcsúcs kezdete pont, de még valószínűleg ammónia is volt a vízben. Ki kell várni legalább 2-3 hetet, és közben szórni a halkaját a vízbe halak nélkül, hogy a baktériumállomány kialakuljon.
A nem beállt vízből következtetve pedig a betegsé(ek) is világossá válnak, miért jelentek meg. Ajánlok 2 db. 50%-os vízcserét állott vízre, 3 naponta, tehát 1 héten legyen meg a 2. Addig is óvatosabban etess.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!