Gyerek mellé milyen hüllő (béka, gyík, leguán) ajánlott?
Bármi, csak legyen jó rusnya, pikkelyes, vagy bármi, amivel szegény szomszédnénit ijesztgetheti (nem komolyan).
Ez fiam kikötése.
Szerintetek mi felel meg neki?
14 éves, felelősségteljes, igazán megbízható, kitartó fiú, már évek óta házi hüllőre vágyik, karácsonykor szeretném majd meglepni egyel. Már fel van rá készülve, mindent tud, már vannak kinézett terráriumok eléggé olcsón, az egész családtól ezt kapná mindennel együtt.
Az agáma nekem kicsivel szimpatikusabb, a gekkók nem a szívem csücskei.
Köszönöm az első válaszolónak!
Ha a kígyó is szóba jön, a Királypiton a nyerő.
1-1,5m re megnő, 2 hetente eszik,nem túl igényes (kivéve a hőmérsékletet) és nagyon szelíd állat.
A gyerek mellé bármilyet, a gyerek kezébe semmilyet.
A gekkók ellen szól, hogy kicsik és a gyerekek nem tudják finoman megfogni. (14 évesnél ez már nem probléma.)
A teknősök harapni szoktak, ha kézbe vesszük őket. Egy gyerek ilyenkor reflexből eldobja.
A leguán nagyra nő és az agáma sem marad kicsi.
Számolni kell a kiadásoknál a világítással, fűtéssel, vitaminnal és esetleg a párásítóval, szűrővel.
Mekkora helyet tudsz biztosítani a hüllőnek? Ragadozó is lehet vagy csak növényevő? Mekkora a rászánt összeg? Ha ezeket megírod, akkor meg tudom mondani, hogy mi jöhet számításba és melyik az a faj, amelyik mostanában beszerezhető..
Kb. 100×50 cm alapterületű, 45 cm magas terráriumra gondoltam, de talán nagyobb is lehet.
Inkább növényevő legyen, azokat a fiam is jobban szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!