Tudtok mondani olyan hüllő fajtát, amit kézbe lehet venni?
Tudom,hogy ők alapvetően nem szeretnek kézben lenni,csak az emlősök,de azt a szüleim nem engedik,mert allergizál...
Szakállas agámára szokták mondani
ugy tudom a sun nem allergizal.
amúgy nincs ilyen.valassz akkor kopasz macskát(nem tudom a fajtajat)
Nem feltétlen igaz, amit a korábbi hozzászóló írt az agámákról. Ez nálunk is szmélyiségfüggő, illetve szoktatás kérdése, van amelyik szeret kézben lenni, van amelyik kevésbé. Alapjáraton a házkidvencek többsége úgymond kényszerből él a házban, nem jókedvében, de ha rendes körülmények között tartod, figyelsz az igényeire, akkor stresszmentes boldog élete lehet egy agámának is, ugyanúgy, mint egy mit tudom én, tengerimalacnak.
Nekem jelenleg 2 agámám van, az egyikük eltűri a kézbevételt, de jobban szereti,ha békén hagyják, őt csak akkor veszem ki ha muszáj.
A másik viszont imád kijönni, ha berakom a kezem a terráriumba már mászik fel rajta, szeret a karomról, vállamról nézelődni, mászkálni a házban.
Stresszes csak akkor lesz, ha nem szoktatod rendesen kézhez, hanem erőszakkal kiveszed akkor is, ha ő egyértelműen nem akarja.
Illetve akkor, ha nem eteted megfelelően, nem használsz megfelelő világítást, fűtést stb.
Kezdő hüllőtartóként kifejezetten ajánlom az agámát, ha be tudsz szerezni mindent, amire szüksége van, és elég szabadidőd illetve pénzed van a körülményes gondozására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!