Tarthatunk-e Dobbermant gyerekek mellett?
Ez mind nevelés ke´rdése. èn nem tartanám lakásba egy percig sem, de erre külömbözö tanácsokat fogsz kapni. ha lehet garázsban vagy ha van jól szigetelt kutyaoll akkor ott. (persze ki a hidegre sem magoldás, ha eddig lakásban volt) talán a garázs lenne a megoldás.
Nekem steffordos volt egy barátnöm, a két nagy eb annyira imádta a gyereket, és még a macskát is annyira össze szoktatták velük hogy egy tányérbol ettek. szóval szoktatás.
A kutyának tudnia kell ki az úr, így ha egy picit is megmorog titeket vagy a gyereket akkor nagyon megszidni úgy hogy tudja mi az. vagy az orrára koppintani. nem verni csak érezze ki a fönök.
Ha kiskutyáról van szó, és célzottan úgy nevelitek, hogy elfogadja és szeresse a gyerekeket, nem lehet ebből semmi probléma. A dobbermanok nagyon okos állatok, de sokan elkövetik azt a hibát, hogy direkt vadnak nevelik, harci kutyának. Ha ilyen terveitek vannak, szerintem ne tartsatok dobbermant. Ők egyébként hajlamosak egy embert gazdiként elfogadni, és ebből lehetnek problémák.
Összességében azonban minden a nevelésen múlik.
en is az elottem levokkel tartok, csak neveles kerdese az egesz.
Felháborito hogy sokszor latni a tévében hogy osszemarcangolt a kutya egy embert Ezek a kutyak altalába megkotve vannak egy fel meterse lancra, eheztetve es verve!
Szóval NE AGGÓDJ!:)
Szerintem nemkellene mert a dobberman hajátszanak vele
egy idő után tulzásba viszi és bevadul.(személyes tapasztalatból)
Szia!
Nem lesz semmi gond, ha megfelelően nevelitek. De persze nemcsak a kutyát, hanem a gyereket is nevelni kell ebben az esetben. Meg kell tanulnia, hogy ne nyúzza folyton a kutyát, ne próbálja húzogatni a farkát. Szóval az ilyen alapvető dolgok. Bármilyen kutyust tartanátok ezt meg kellene tanítani a kisgyereknek :)
A legemberszeretőbb kutya a Labrador, szerintem ez nem kérdéses:). Amúgy meg tényleg minden a nevelésen múlik.
Leírom a történetemet: rokonoméknál voltunk a kertben egy nyári nap, az apuka, a két kislány és én, aki már voltam 8 éves. Na meg persze a doberman. A kutya nagyon édes volt, játékos, aranyos. Majd bement az apuka a házba, kint maradt a 3 gyerek. Aztán bement a két lány, egyedül maradtam. Indultam a házba, hátulról elkapott a kutya, és a combomba beleharapott. Nem játékból...
Tehát fontos a nevelés nagyon, mert az a kutya a családtagokat az életbe nem bántotta, és nem is bántaná, engem egyből "elkapott". Sok sikert!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!