Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet kiképezni úgy egy...

Hogy lehet kiképezni úgy egy kutyát, hogy az idegeneket megtámadja, és ne csak megugassa?

Figyelt kérdés

Pumink van, rettentő éber és hangos, 6 hónapos. Már kétszer törtek be hozzánk és nem szeretnénk, hogy többször megtörténjen, de a környéken a színes fémgyűjtők igen aktívak...

Az, hogy mi lesz a betörővel, nem tud érdekelni, hisz én is adnék neki ráadást...

2011. ápr. 26. 18:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%

Létezik riasztó!

A mai világban nem a kutyától kell elvárni hogy megvédje a házat, mert lefújják és kész, bedobnak neki kolbászt amiben altató van és kész. Főleg ne egy pumitól várj támadást:)

Nekünk 2 amstaffunk van, és még sem várjuk el tőlük hogy a házat védjék, beszereltettünk riasztót, ami betörés esetén jelez egy cégnek. Pedig ezektől a kutyáktól anélkül félnek az emberek ha csak rá néznek.

2011. ápr. 26. 18:08
 2/13 anonim ***** válasza:
Ehhez a pumi szerintem kevés. Olyan fajta kutya kell ilyesmire, amelyik nem kiabál, hanem csendesen odamegy a betörő elé aztán támad. Ilyen fajták pl. masztiff, rotweiler, bordeauxi dog, amstaff, pitbull.
2011. ápr. 26. 18:14
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy kutyától bőven elég, ha kitartóan ugat, ha idegen ólálkodik a háznál. A kutyád fajtája amúgy sem alkalmas sem nagyságban, sem fajtajellege miatt többre.
2011. ápr. 26. 18:17
 4/13 anonim ***** válasza:
72%

Aha, gondolod te, én is felháborítónak tartom, de sajnos még téged büntetnének meg, hiába a saját telked, a kutyát meg altatnák el mint a huzat.....

Sajnos, bár én is szívem szerint hagynám, hogy tépje szét a kutyám a francba, de ez van ilyen módon nem védheted meg a javaidat, és ez szörnyű, mert ők bezzeg mi jogon jönnek be az én portámra????? Fúúúú nagyon fel tud idegesíteni ez a téma:S

Megtámadja az idegeneket? Szóval rontson rá a póstásra is, vízóra-gázóra leolvasóra is, nem a legjobb ötlet:S

22L

2011. ápr. 26. 18:18
 5/13 anonim ***** válasza:

18:18 vagyok

Védelemre a Cane Corso is tökéletes, nekünk ilyen kutyánk van. Na ő aztán olyan, hogy az élete árán is.....

2011. ápr. 26. 18:20
 6/13 A kérdező kommentje:

Engem a büntetés nem különösebben izgat, a fő az lenne, hogy példát statuáljon a helyi jótevőknek...

Amúgy akkor azt hiszem szerzünk mellé egy kuvaszt.

2011. ápr. 26. 18:28
 7/13 anonim ***** válasza:
54%

és az sem izgat, hogy miatta elaltatják a kutyát?

Velünk történt: írtam ugye, hogy cane corson-k van. Kb 1éve arra keltünk, hogy csahol a kutyánk, mint egy nemnormális. Apa beküldött minket egy helyre a szobába, ő meg kiment, hogy megnézze mi az!

Csak azt hallottuk, hogy apa ordibál: "te sz@r senkiházi r.ohadék, miattad a kutyánk fogja bánni." Meg mellette üvöltött, hogy "ereszd"

Nem is kellett több kirohantunk, a kutyánk a bantunéger pofájában volt, a fickó fél feje a szájában. Mikor eleresztette tiszta vér volt a fickó feje, a szeme alatt felszakadt meg a szája.

Nagy szerencsénkre, azt mondta a betörő, ha nem lépünk semmit ő sem mondja senkinek mit csinált vele a kutya. Azt mondja, majd, hogy berúgott és összetörte magát :D:D:D

Természetesen belementünk, mert nekünk a kutyánk jelent mindent. A férfit többet nem láttuk.

2011. ápr. 26. 18:36
 8/13 Bozsikrisz ***** válasza:

Sajnos külön elbírálás alá kerül a tolvaj is, és a kutyád is, még akkor is, ha valójában betörőt fogott.

Ez nem ilyen egyszerű, mint ahogy Te elképzeled.

2011. ápr. 26. 18:52
 9/13 anonim ***** válasza:
Ma már, ha a kapun ott a tábla, hogy harapós kutya, a kapu zárva, és úgy megy be valaki az udvarra, azért nem büntetnek és nem altatják el a kutyát.Azért érdemes az ilyen őrző kutyát arra megtanítani, hogy a gazda szavára elengedje, amit fog. Nyilván nem arról van szó, ha egy kutya széttép az embert. De, ha csak megharapja, fogva tatja, az nem büntetendő.
2011. ápr. 26. 19:05
 10/13 A kérdező kommentje:

Nem az lenne az első dolgom, hogy hívom a rendőröket, hanem elvitetném a kutyát ismerősökhöz, aztán hát: "Elszökött biztosúr, biztos a másik után futott...", az meg mindegy, hogy van-e...

Aztán ha visszahozzuk, a szomszédok úgyse szólnának...

És igen, én nem csak harapdálásra gondoltam, hanem mint ahogy írták, hogy a fél feje a szájában

2011. ápr. 26. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mi tehet az ember, ha egy póráz nélkül sétáltatott kutya megtámadja a békésen (pórázon) sétáló kutyáját?

(MIKOR) Lehet ebben az országban a kutyatulajdonosokat felelősségre vonni? Nem is arról a közel 20 e ft-ról van szó, amit a kutyám gyógykezelésére fordítottam az elmúlt 2 hétben elszenvedett 2 kutyatámadás miatt (közparkban, óvoda, játszótér mellett!), hanem a sérelmek...

A szomszéd kutya besz*ri, de a postást megtámadja?

Ilyen kutyát még nem láttam, pedig nagyon sokat ismrek. Olyan, hogy ha dörög egyet az ég, Ő emiatt 10 percig rohan körbe a kertben a ház körűl, és ugat. Mintha valami tragédia lenne. Ha akár csak egy pukkanás is hallatszik(petárda, tüzijáték) akkor megint csak egy...

Kutyám miért nem ugatja meg az idegeneket?

Hogyan lehetne rászoktatni, hogy jelezzen, hogy igazi házörző legyen?

Miért csodálkoznak, ha egy láncon tartott kutya, aki elé oda dobják a kaját, megtámadja a gazdáját?

Megint ez van a Tv ben, hogy van egy német juhászkutya aki kb 2 méteres láncon van, és elé b***ák a kaját, és bes incs oltva, az szétharapdálja a gazdája arcát, mellkasát? És akkor még nyilatkoznak igen jól művelt emberek, hogy félnek tőle, meg megharapta a kezét,...

Mi a véleményetek a dobermannról?

Nem agresszív? Lehet vele játszani? Mennyire védi a házat? Megtámadja az idegeneket? Könnyen tanítható? Milyen?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!