| A válaszok |
|
|
|
Nyakörv ideálisabb, hám kisebb kutyáknak való. Nyakörvvel könnyebb a sétát tanítani.
A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
|
| # 1/12 | 2011-04-29 19:31 | Privát üzenet
| | Hasznos számodra ez a válasz? | |
|
|
|
A kérdező kommentje:
Igen Igaz. Köszönöm szépen!
De ha most hámra szeretném szoktatni,hogy tudnám betanitani hogy amint montam pl.ha meglát egy kutyát. ne húzzon vagy 1-2 rántásra ne figyeljen rá?
|
|
|
|
Hám kisebb kutyáknak sem való. A hám munkakutyáknak való. Ennyi. Ez a hám mánia nem tudom miért alakult ki....
A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad.
|
| # 3/12 | 2011-04-29 19:34 | Privát üzenet
|
|
|
A kérdező kommentje:
Az én kutyáimnak eddig mindig nyakörve volt én őt nagyon szeretem mindent megteszek érte úgyhogy úgygondoltuk hogy most megpróbálkozunk hámmal.
|
|
|
|
Szerintem ne hámra szokasd...nagy kutya, a fegyelmezett sétát, hogy ne húzzon a láb mellett, rövid pórázon sétával tudod elérni. Erre pedig a nyakörv ideális.
A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
|
| # 5/12 | 2011-04-29 19:38 | Privát üzenet
|
|
|
nyakörv.
A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
|
| # 6/12 | 2011-04-29 19:39 | Privát üzenet
|
|
|
A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
am. nem húz egyáltalán 3 hónapos korától fogva sétáltatom.
azóta megdologztam azérért hogy ne húzzon. csak mikor hámon van és nekiugrik egy kutyának sokkal nehezebb visszafogni mint a nyakörvön,érzi olyankor hogy jobban tud húzni.és igen,akkor ha nyakörvön van és megúzom érzi hogy fáj és többet nem fogja csinálni köszönöm a válaszokat,megfogadom!
|
|
|
|
Nekem az fura h általában nekiugrik kutyáknak......
Szerintem ez fontosabb kérdés, mint h mit csinál hámon.
A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad.
|
| # 8/12 | 2011-04-29 20:19 | Privát üzenet
|
|
|
A hám munkakutyáknak való meg talán olyan kicsikre akiknek vékony kis nyakuk van (yorkie, csivi stb) alkalmatlan mindenre, nincs igazi kapcsolta a kutya és a gazda kötött, nem lehet rendesen irányítani...semmi értelme szerintem
A válaszíró 88%-ban hasznos válaszokat ad.
|
| # 9/12 | 2011-04-29 20:35 | Privát üzenet
|
|
|
Szerintem sem való egy roti keveréknek hám. Sokkal nagyobb szabadsága van így. Nehezebb irányítani és nincs meg a kontaktus a kutya és a gazdi között.
A válaszíró 87%-ban hasznos válaszokat ad.
|
| # 10/12 | 2011-04-29 20:53 | Privát üzenet
|
|
|
|
|