Kullancs VESZÉLY! Teendő? Tovább lent.!
Figyelt kérdés
Ma reggel kiskutyám lábában találtam egy kullancsot még nem szívta meg magát mellesleg rajta van a KILTIX nyakörv és Advantix csepp is szokott rajta lenni. Én nem bíztam a véletlenre elmentünk az állatorvoshoz. Kivette a lábából, kapott antibiotikumot iny és vmi csípős iny-t. 39.2 volt a hője ez ilyen enyhe lázként de lázként nézendő. Mondta a doki, hogy vigyek vizeletmintát vissza. Lakásban tartjuk, yorkshire terrier a fajtája. Most esik az eső nem tudom kivinni. Felvettem bent a lakásban a viledáját amire járni szokott wc-re de hát mire ő pisilni fog az se most lesz. Most már jobban van már nem olyan meleg mint volt és már ismét morog:D de pihenget. Most ezt a vizeletmintás dologra vmi tippetek, hogy csináljam? Kaptam fecskendőt amivel feltudom szívni.2011. júl. 25. 11:40
1/8 anonim válasza:
szerintem elég hülye ötlet de akár azt is lehetne, hogyhagyod, hogy a padlóra csinálja a dolgát,és utána felfecskendőzöd és eltakarítod. bocs, elég hülye ötlet csak elsőre ezz jutott az eszembe.
2/8 A kérdező kommentje:
Igen hát ez a terv, de kb este 8-ig tuti várhatok az eredményre aztán már csak másnap vihetem a mintát de nagyon résen kell lennem...komolyan olyan vicces ez a helyzet már de nem tudok mit tenni. Én nem vihetek saját vizeletmintát:D Embereknél azért ez valamelyest egyszerűbb dolog.
2011. júl. 25. 12:32
3/8 anonim válasza:
Ha ma reggel találtad a kullancsot
Ha nem szívott egyáltalán, akkor nem nagyon lesz még kimutatható, hogy fertőzőtt-e, vagy sem.
A rajta levő szerek tulajdonsága, hogy megölik a kullancsot, mielőtt szívni kezd.
A kutyád Imizolt kapott babézia ellen. A vizelet azért kell, abból megnézik, babeéziás-e a kutyád.
4/8 anonim válasza:
Szuka-kan?
Próbálj pisilésnél valami edényt gyorsan alá nyomni. Abból ki tudod szívni a fecskendőbe .
5/8 A kérdező kommentje:
Imizol nem jutott eszembe ezt az iny-t kapta. A kullancs nem szívta meg magát elhullot. Kan kutya így még nehezebb a helyzet. Ha ma nem de holnapra esedékes lenne a vizeletminta az tuti de ezt, hogy oldom meg fogalmam sincs:/
2011. júl. 25. 15:30
6/8 A kérdező kommentje:
Még érzékeny neki a kullancsos terület már rááll a lábára de még bizonytalan egyszer rááll egyszer nem.. felugrott meg le a helyéről és már nem fáj neki ha megtapogatom. Ez normális? Mármint ez a bizonytalanság. És nem lenne egyszerűbb ha vennének tőle vért?
2011. júl. 25. 15:44
7/8 anonim válasza:
Ha valóban csak az az egy kullancs volt benne, az nem fertőzte meg.
Bár a láz viszont érdekes.
A lába talán attól érzékeny, hogy megpiszkálta az orvos. Amúgy , nem tudom, milyen orvosnál jártál, de vizeletet az én dokim pl élből katéterrel levesz, ha ilyen van és nem küld haza, hogy kukkoljam és utána gyűjtsem be az eredményt.
8/8 A kérdező kommentje:
Most már tök jól van...kopp-kopp. Evett, ivott, játszott, morgott, ugatott...most is tápot őrzött mint régen:) Meg most kérdem én egy elhullott kullancs volt benne amint belefúrta magát gondolom megdöglött még meg se szívta magát tehát ideje se lett volna, hogy fertőzzön. Már a lába se érzékeny.
2011. júl. 25. 21:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!