Mikor lehet befedeztni?
2.-3. tüzelés alkalmával érdemes érdemes először fedeztetni.
Vagyis nem 2. alkalommal már nem de én megvárnám a 3. tüzelés.
18 hónaposan ez az első tüzelése? Biztosan? Mert akkor esélyes, hogy valami problémája van a kutyának, 9-12 hónapos kor között illik meglennie az elsőnek.
Egyébként szerintem a legjobban akkor jársz, ha felkeresed a tenyésztőjét és tőle kérsz tanácsot, elvégre azért vettél tőle kutyát, mert megbízol a szaktudásában. (Vagy ez most nagyon naiv mondat volt? :D)
18 hónaposan nagytestűnél bőven belefér első tüzelésnek nekem a colliem 22 hónaposan tüzelt először ami azért jóval kisebb fajta... viszont ha ennyire nyújtotta az első tüzelést akkor kötve hiszem, hogy tavasszal betüzelne...
ha megvan a dp szűrése és egyéb a tenyésztéshez szükséges követelményei, valamint a kennelnevedet visszaigazolta az FCI akkor következő tüzelésnél befedeztetheted... bár szerintem alaposan utána kellene olvasnod a kutyák szaporodásbiológiájának és az ellés menetének...jobb lenne ha nem itt kérdezgetnél akkor mikor valami probléma van
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!