Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy kiskutyám van de túl...

Egy kiskutyám van de túl szexmániáás ha jön valaki mindig a lábán ingerli a fütyijét. Mit tegyek hogy megváltozzon?

Figyelt kérdés
2009. szept. 15. 17:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%
Neveld meg. A kiskutyád nem szexmániás hanem problémái vannak a dominanciával.
2009. szept. 15. 18:00
 2/12 anonim ***** válasza:
19%
Az ivartalanítás megszüntetné ezt a rossz szokását.
2009. szept. 15. 18:03
 3/12 anonim ***** válasza:
85%
Ennek semmi köze a szexhez, hanem komoly dominanciaprobléma. Kicsit a fejetekre nőtt és ő a főnök.
2009. szept. 15. 18:25
 4/12 anonim ***** válasza:
79%
Én nem értek egyet azzal,hogy ez miatt ivartalanítani kellene, csak nevelni kell,és foglalkozni kell
2009. szept. 15. 20:05
 5/12 anonim ***** válasza:

Oké.

Én meg azzal nem értek egyet, hogy egy állatot az ösztönei ellen lehet nevelni.

2009. szept. 15. 20:48
 6/12 anonim ***** válasza:
Azt nem is lehet... De a párzás az ösztön. A dominanciáról le lehet szoktatni. És aki az emberek lábára megy, az nem szexelni akar.
2009. szept. 15. 20:54
 7/12 anonim ***** válasza:
Hanem? Akkor mért csinálja a párzó mozdulatokat?
2009. szept. 15. 22:09
 8/12 anonim ***** válasza:
80%
Most mondom, hogy dominancia!! Akkor szerinted az én szuka kutyáim miért d*gják egymást? Mert olyan hülyék, hogy nem tudják, hogy mindketten lányok? Nem! Azért mert eldöntik, hogy ki a dominánsabb... -.-" Szerintem kicsit nézz utána a kutyaviselkedésnek...
2009. szept. 15. 22:18
 9/12 anonim ***** válasza:
Többet kell vele foglalkozni ....kicsit tumáccs az energia a kutyiban. valóban el lehet kicsit kényelmesedve . De azért persze nem vagyok állatszakértő, ez csak vélemény...a saját tapasztalatomból.
2009. szept. 16. 01:34
 10/12 anonim ***** válasza:
90%

A kutyánál a dominancia jele, ha a másik hátára mászik és párzó mozdulatokat tesz. Ezt csinálják kanok-kanokkal és szukák-szukákkal. Egyszerűen azt fejezik ki vele, hogy felettük állnak a rangsorban, hiszen az alárendelt állat a hátára engedi a másikat, a domináns pedig "maga alá gyűri". Mivel a hátulról közeledés, felékerülés veszélyes, hiszen az állat átharaphatná a másik gerincét nyakát, ezért, ha ezt egy kutya megengedi az azt jelenti, hogy alárendeli magát a másiknak.

A kutya ugyanezt csinálja az emberrel is. (Csak a legtöbb kutya neki csak a lábát éri fel.) Kifejezi, hogy rangban magát feljebblévőnek tekinti és az ember, ha nem jön büntetés utána, ha megengedi, akkor elfogadja ezt a helyet a rangsorban.

Ezért lenne fontos, hogy aki kutyát tart az "megtanulja a kutyák nyelvét" a viselkedései mozgatórugóját, a kifejezéseit. Mert akkor tudja a helyén kezelni a dolgokat.

2009. szept. 16. 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Miért csak szexelni akar? El tudnám érni, hogy ez megváltozzon?

Van egy srác, aki már régóta tetszik. Kétszer smároltunk, második alkalommal kijelentette h, tudja h bejön nekem(ezek után kinek nem egyértelmű?!), de nem mondtam rá semmit. Én is bejövök neki, de úgy érzem mégsem akar tőlem mást, csak szexet. Be is próbálkozott, de...

Mit tehet azert, hogy egy eves kan labradorom megvaltozzon?

elolvastam a Fennel konyvet betartjuk az ott leirtakat,a kutya megis megmorrog minket legtobbszor eteteskor van baj vele ,amig kitesszuk az eteltnincs semmi baj nem eszik csak ha mi mondjuk,hogy "egyel"de ahogy neki kezdmar morrog ha pedig a kozelebe megy valamelyikunk...

Kicsi korától fogva nagyon vad a cicám. Most 5 éves. Van rá esély, hogy megváltozzon?

A macsekot temetőben találtuk, 4-5 hónapos korában:D Csoda, hogy hagyta magát megfogni, de megtalálása pillanatában még angyon kedvesnek tűnt..otthon viszont rögtön elhúzódó és félénk lett.Lehet , hogy bántották?Egyébként ,ha olyan kedve van, felugrik az ölembe,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!