A lányom 14 éves és szeretne kutyát, milyet javasoltok?
Figyelt kérdés
A lányom terriert szeretne mindenképp. Melyik az a terrier ami szerintetek neki való? Köszönöm2013. júl. 13. 11:49
11/17 anonim válasza:
Csak a lányodnak semmilyen kutyát ne vegyél, pláne ne terriert. Azoknak a sima séta ritkán szokott elég lenni, pláne fiatal korban. Lehet, hogy szeretne kutyát és fogadkozik, hogy fog vele foglalkozni, de iskola és a lecke mellett úgy, hogy gondolom majd bulizni, barátokkal szórakozni is akar (és ez lássuk be, teljesen természetes) nem valószínű, hogy ő egyedül eleget fog tudni törődni vele. Akkor vegyetek kutyát, ha adott esetben ti is tudtok és legfőképpen akartok rá időt szakítani. Akkor is jól gondoljátok át a fajtát, mindenképpen közös döntése legyen az egész családnak. Ne csak azt nézzétek, hogy mi tetszik. Azt is, hogy melyiknek milyen igényei vannak és ti ebből mit tudtok kielégíteni.
12/17 anonim válasza:
Terrier 14 éves lánynak semmi esetre se, mivel a terrierek nagyon következetes nevelést igényelnek és iszonyat sok a mozgás igénye amit kevés diák tud biztosítani a kutyának. A terrier amúgy se való első kutyának a természete miatt. Ha mégis a terrier mellett maradnátok akkor kötelező a lányodnak a kutyaiskolába járni a kutyával ahol megtanítják neki, hogyan bánjon a terrier kutyájával. A kutyaiskola nem kis összeg és sok időt vesz el a lányod hétvégéjéből is. Bármelyik terriert választjátok egyik se olcsó mindnek szép ára van. Csak úgy vegyetek ilyen kutyát ha ezeket a költségeket kitudjátok fizetni és időtök is engedi, hogy egy erős jellemű, hiperaktív kutyát tartsatok. Első kutyának én inkább egy könnyebben kezelhető társasági kutyát vagy menhelyi kutyát ajánlanék.
13/17 anonim válasza:
Fox terrier én ilyet szerettem volna mert nagyon aktív és ragaszkodó kutya de végül törpe tacskót vettünk most 6 hónapos és nagyon aranyos.
11/L
14/17 anonim válasza:
Szerintem is nézetek szét a sintereken,menhelyeken így legalább megmentetek egy élőlény életét.De ha annyira fajta tiszta kutya kel akkor inkább egy spániel pl a
Cavalier king charles spaniel
15/17 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm.Nyáron azért a kertbe is lenne, de télen csak bent! Nagyon elhivatott és már alig várja az új jövevényt!
2013. júl. 15. 15:35
17/17 DzsiDzsi77 válasza:
Ha nagyon sokat mozog akkor a border colliet javaslom. Bár az nem terrier, de lételeme a mozgás :) Amúgy meg a vadászkutyákkal (terrierekkel is) lehet nagyon jót futni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!