3hete kaptam egy golden retrievert, aki 1 hét múlva lesz 3 hónapos. (ahonnan hoztuk, akertben volt, itt lakásban van) nem tudom rávenni a szobatisztaságra. állandóan becsinál, és mikor rászólok, megbüntetem, játéknak veszi. Mit tegyek?
Szia!
Barátnőmék úgy szoktatták a kutyust szobatisztaságra, hogy 3 óránként kivitték pisilni, kakilni. Mindezt éjszaka is megtették. Hogy mennyi idős koráig, azt nem tudom, de bevált és a 3 órás időintervallum is szép lassan egyre bővült.Szerintem próbáld meg! Ja, és szerintem a büntetés nem jó módszer, mert nem érti mit szeretnél tőle (illetve mit nem szeretnél). Szerintem kisi még hozzá. Menjetek el állatorvoshoz és az ő véleményét is kérd ki. Remélem segítettem.
ÁÁÁÁÁ, goldit lakásba??? Lakásba csivavát kell vinni, nem Goldent. Ez nálam már állatkínzás. Bár láttam én már border colliet is lakásban, szóval meg se lepődöm...
Egyébként nem büntetni kell, hanem gyakran le kell vinni sétálni, és kint megdicsérni ha elvégzi a dolgát. Ha bent csinálja akkor le kell szidni, így hamar rájön, hogy mi a szitu. Jobb ha hozzászoksz, hogy egy ekkora mozgásigényű kutyát amúgy is legalább 3-szor, hosszabb időre le kell vinned, különben szétszedi a lakást.
Az utolsó válaszolónak:
Nekem is goldenem van, LAKÁSBAN!!!!! Állatkinzó lennék?! VAlószinü nem ismered ezt a fajtát. Véleményem és tapasztalatom szerint egy csivavának nagyobb mozgásigénye van. Tévhit, hogy a kutya nagysága egyenesen arányos a mozgásigényével. Szerintem a golden lakés kutya. Az összes ismerösömnek, akinek goldene van és kertesházba lakik a kutya mindig bennt van velük, mert jobban szeret bennt lenni. Az tény, hogy tervezem a költözést kertesházba, de ott is biztos be fogom engedni. A lényeg, hogy azért biztositani kell a kirándulásokat is. Amit egy kertesházban élő kutyus sokkal kevesebb százalékban kap meg.
10 éve foglalkozom kutyamentéssel, nem kell bemutatni a goldent. Sajnos ez is divatfajta lett, és ez még egy fajtának se tett jót. A Golden, mint vadászkutya, standard-je szerint nagy mozgásigényű, erős temperamentumú kutya, nem ajánlott lakásba, mivel annál nagyobb saját területet igényel. Ha mégis lakásban van tartva, akkor (minimum) napi háromszor kb egy órára ajánlott levinni sétálni. Az, hogy a kertben tartott kutya szeret a családjával lenni, nem azért van, mert nincs mozgásigénye, hanem a fajta egyik tulajdonsága, hogy rendkívül jól szocializált, igényli a gazda közelségét. (éppen ezért lett divatfajta).
Egyébként a csivava is viszonylag nagy mozgásigényű, csak méreténél fogva az ő igényét egy 2-3 szobás lakás is tökéletesen kielégíti.
Köszönöm a segítséget,próbálkozom :)
Amúgy meg nem vagyok állatkínzó,tökéletesen elvan a lakásban a kutya..Előbb ismerd meg a fajtát,majd aztán beszélj állatkínzásról!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!