Miért ilyen drága egy Boston Terrier?
Nem értem,miért ilyen drága.Jó azt megértem,hogyha a kiskutya szülei díjnyertesek vagy ilyesmi akkor drágább,de törzskönyv nélkül is 100 ezer fölött látok ilyet?
Nem a pénzt sajnálom rá,hanem csak szimplám nem értem.
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Minden kutya ennyibe kerül, akinek törzskönyve van, mert ezzel a szülők szűréseit, meg a kutya "terhesgondozását" fizeted meg, a tenyésztőnek alig van haszna.
Ami pedig 30 ezer körül van, annál nagy a valószínűség, hogy felnőtt korában örökletes betegségei lesznek.
Törzskönyv nélkül ne vegyél kutyát!
Azért ilyen drágák, mert ha normálisan kennelből és nem szaporítótól veszed akkor szűrtek a szülők betegségekre, és megfelelő körülmények között vannak tarva, valamint a tenyésztőt érdekli, hogy hova kerül a kutya nem adja el fűnek-fának, csak hogy minnél hamarabb szabaduljon tőle. A törzskönyv csak 6000 Ft körül van, nem az a drága, hanem azt kell megfizetned, hogy egészséges kutyát veszel. Minden fajtának van egy "átlagára" nem tudom, a Boston Terriernél ez mennyi, de 100-120 ezer alatt, nem szabad kutyát venni, gyanúsan olcsó, szaporítós ár!
Apróhirdetéses oldalakon megfejelenő, állítólagos "kennelek" és magánszemélyek egytől-egyig szaporítók. Keress egy megbízható kennelt, nem kell a legjobbat kiválasztanod, ha csak hobbi célra szeretnéd. A lényeg hogy a kutyára nem kell sajnálni a pénzt - de ezt írtad is, hogy nem sajnálnád - viszont ha nem tudsz ennyit költeni rá, akkor fajtamentés vagy menhely! :)
Itt egy hasznos cikk a szaporítók és a tenyésztők közötti különbségről: [link]
Azért kerül ennyibe, mert egészséges, díjnyertes szülőktől van, a tenyésztő garanciát vállal rá.
Persze vehetsz olcsóbbért is, de az egy szaporított, fajtajellegű keverék lesz csak. Hidd el, megéri a több pénzt kiadni a kutyusra. Tovább él, megfelelő időben (8 hetes) leválasztott, törzskönyves - mert az KELL egy fajtatiszta kutyánál, akkor is, ha hobbikutya -, és garanciát vállalnak érte.
Azok is szapisok.Én jövőre készülök bostont venni. 350-és 450 ezer ft között vannak a NEM szaporítós boston terrier árak.
Gyűjtögess...
Utolsó előtti...nincs olyan tenyésztő,hogy 220-ért adja törzskönyvvel,anélkül meg 150.Téged barátom,jól átvertek egy fajtajellegű keverékkel 150 ezerért.
A törzskönyv ára 5500 ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!