Mit jelent, ha egy kutya sohasem ugat? Nem néma, ezt tudom, szokott sírsogálni, de ugatni azt nem.
Most került hozzád, vagy régóta nálad van?
Ha most került hozzád, még eljöhet az idő, h jelezni fog, amint megismeri a terület határait, valamint azokat a zajokat, amik valakinek a közeledését jelzik.
Azt hiszem nem kell ecsetelni, miért vagy ki után sír.
Szerintem olyan keverék kutyusod van (ha jól gondolom), hogy nem szeret sokáig a gazditól távol lenni. Mivel társasági kutya, talán érthető.
Lehet, hogy még mindig nem alakult benne a terület és család védő viselkedés. Elvétve akad pár kutya, aki egyáltalán nem őrzi a házat, és nem is ugat.
A másik véglet, hogy annyira biztonságban érzi magát, hogy nem érzi úgy, bármiért is jeleznie kéne.
Örülj neki. Nincs idegesítőbb, mint egy állandóan ugató kutya.
Ha majd teljes biztonságban érzi magát, és rájön, hogy nem fogod Te is továbbadni, védeni fogja a saját házatáját és ennek hangot is ad.
"nem kapkodom fel percenként, ha jön valaki"
Gondolom valami csöpp kutyáról van szó, yorki, bolognese vagy ilyesmi.
Hogy bánsz vele, hogyan neveled, beszélsz, stb. vele?
A felkapkodás - még ha most már nem is csinálod - akármi okból is tetted, a lehető legrosszabb megoldás bármilyen szituációban.
Ebből én azt vonom le, hogy nem kutyaként kezeled, hanem körbe van rajongva és ajnározva az ő nyúlbélasága. Ha fél, ha agresszív, ha bármi nem oké, akkor nyugtatgatva van, nem nevelve.
Márpedig ez így nem jó.
Bocs, ha rossz a feltételezésem.
Sokkterápia.
Vidd sokat emberek és barátságos kutyák közé. Ha félelmet mutat, csinálj úgy, mintha észre sem vennéd, lássa hogy Te nem félsz, neki sem érdemes. Ha barátkozik, hagyja magát simogatni, akkor dicsérd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!