Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Burgonyát tényleg semmilyen...

Burgonyát tényleg semmilyen formában nem szabad adni a kutyának?

Figyelt kérdés
Ebből mennyi az igaz? És ha tényleg káros miért teszik mégis a tápokba?
2010. febr. 3. 16:08
 1/8 anonim ***** válasza:

a tegnap olvastam hogyha megvan fozve lehet nyugottan adni.

ha ritkabban adod a kutyanak olyan mint az inyenc falat.

2010. febr. 3. 16:12
 2/8 anonim ***** válasza:
51%

Adni lehet kis mennyiségben, csak éppen a kutya semmilyen tápanyagot nem tud belőle hasznosítani.

[link]

2010. febr. 3. 16:13
 3/8 anonim ***** válasza:
68%
Kis mennyiségben mehet, rosanyagként funkcionál, de megemészteni nem tudják.
2010. febr. 3. 16:14
 4/8 anonim ***** válasza:
52%
valamint csokit sem szabad semmit!! attol konnyen elpusztul.
2010. febr. 3. 16:41
 5/8 anonim ***** válasza:
Lehet neki adni, de minek? Ennyi erővel kapásból lehúzhatnánk wc-n is azt a krumplit, az eredmény ugyanaz.
2010. febr. 3. 21:03
 6/8 A kérdező kommentje:
Szóval akkor a tápokban is csak "töltelék"?
2010. febr. 3. 21:20
 7/8 anonim ***** válasza:
47%

Főzve, megtörve valamennyi hasznosítható belőle.Volt kutyám, amelyik oda volt a nyersért. Persze,ami elöl bement, szinte ugyan olyan formában jött ki hátul:))

A kutya gyomorsava a hús, csont emésztéséhez való. A növényi rostokból keveset tud hasznosítani, de ártani nem árt. A ragadozók is az elejtett növényevő állatok megemésztett gyomortartalmát díjazzák.

2010. febr. 3. 21:52
 8/8 anonim ***** válasza:

a burgonya nem káros a kutyának, csak éppen semmi tápanyag nincs benne ami a kutyának használna.

a keményítő és a többi összetevő csak átmegy a kutyán .

( nagy hidegben a munkakutyáknak ,inkább főtt zabot ,vagy valami magas fehérje tartalmú gabonát adnak a táp mellé, hiszen néha 15-20 000 kalóriát is elégetnek naponta )pl: szánhúzó kutyák, hegyimentők kereső kutyái,stb.)

a sült krumpliban meg a sok növényi-olaj .

a tápokban a krumpli mellett még sok haszontalan dolog van.lásd : tojáshéjpor,szója,csontliszt,stb.

kevés krumpli nem árt és nem is sokat használ, a sok krumpli viszont nem segít !

2010. febr. 4. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Van olyan kutya, ami nem engedelmeskedik semmilyen embernek?

Mindig mondják ezt a falkavezéres dolgot. Hogy az ember áll felül a rangsoron, akkor a kutya engedelmeskedik. De, van olyan kutya, ami nem hajlandó senkinek sem engedelmeskedni? Az ilyen kutyával mit csinálnak?

Normális, hogy én nem félek semmilyen kutyától?

Sőt a kedvenc fajtám a dobermann, rottweiler, amstaff, bull terrier. Pedig akiket ismerek azok ezektől a fajtáktól tartanak legjobban. Én meg egyáltalán nem félek egy kutyától sem! Hiába örjöng egy kutya a kerítés túloldalán, én nyugisan sétálok, nem félek. És...

Igaz, hogy a kutyák nem tudják megemészteni a burgonyát?

Tehát, gondolok itt arra, hogy ahogy beléjük megy, ugyanúgy ki is jön. Semmilyen tápanyagfelszívódás stb nem történik. Ismerősömtől hallottam, de az itteni "kutyaszakértők" talán többet tudnak :)

A fül-farok vágás semmire sem jó, semmilyen egészségügyi okból sem jó?

Azt mondják, milyen kínzás, meg szegény kutya, meg csak esztétikai célt szolgál, csak az emberek miatt van ilyen. De, elég sokan vannak mellette. Mondják, hogy sok kutyának begyullad a füle, és amelyiknek vágva van a füle, annak valami érthetetlen módon nem. És a...

Komolyan nem kell nekem egy tenyésztőtől semmilyen TK?

Megkérdeztem több kutyás ismerősömet Ők honnan vették a kutyájukat, mennyiért... És sokan mondták, hogy ha veszek egy kölyköt, akkor egyáltalán nem fontos semmilyen TK mert "mégis minek neked az?!" Mondtam, hogy csak kéne, ha már adnak hozzá. "Ááá, nem ér az semmit,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!