Egy év körüli pulival még el lehet kezdeni klikkerezni?
Persze, miért lenne késő?
Behívásra viszont ne használd a klikkert, nem arra való. Ha hívásra odajön hozzád, akkor lehet klikkelni, és jutalmat adni.
Kerestétek a gazdáját? Ha az ül-feksziket tudta már, kevésbé valószínű, hogy kidobták.
Simán. Klikkerezni sosem késő, a kutya bármikor meg fogja érteni, hogy mit szeretnél vele.
Én egy 1-2 hónapos mudinál kezdtem klikkerezni, és megtetszett a dolog, bár túl sok mindent nem tanítottam vele neki, a legfontosabb az, hogy odajöjjön, ha hívom.
Azért jó a klikker, mert bármit meg lehet vele tanítani. :) És nagyon gyorsan megérti.
Nekem olyasmik tetszenek trükköknél, mint a forgás (a mudik imádnak pörögni :D), szlalom láb között, ha több időm lesz, biztosan klikkerrel fogom megtanítani neki.
Remélem, nem úgy gondolod a jutalomfalatos odafigyelést, hogy azzal fogod behívni, felkelteni az érdeklődését, ha nem figyel (illetve, utóbbit lehet, de jutalomfalat kell olyankor is), mert azt viszont nem szabad! A klikker nem behívó eszköz, hanem tanító. Fontos, hogy akármikor klikkelsz (még akkor is, ha rossz időben), MINDIG adj jutalomfalatot. A kajának "össze kell nőnie" a klikker hangjával.
Amúgy: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!