Hogyan fogyasszak le egy ivartalanított korcs kutyát 12 kg-ról 9 kg-ra?
Mit nem tesz meg a kutya? Nem főz magának diétás kaját? :)
Te eteted, te mozgatod.
Nincs semmi betegsége? Első körben orvoshoz vinném kivizsgálásra.
Csak megjegyzem, a "korcs" szót nagyon rossz olvasni. Miért nem keveréknek vagy nem fajtatisztának hívod a kutyust?
Az alapkörök (olvastam amit írtál)
A napi kaja csökkentése
A mozgás emelése
Én a kutyáim testsúlyát az állatorvossal konzultálva szabályzom (kóborok voltak gázos izületekkel).
Egy módszer:
A napi táp gondosan kimér. A jutalomfalat, és nasi a kimért mennyiségből kerül adagolásra.
A mozgást is meg lehet vele szerettetni. Én elvinném egy kutyasuliba. (Az első pár alkalom nagy pánik, utána a sulis napokon ott fog toporzékolni az ajtóban, hogy menjünk már). Ott megtanuljátok az apportot, behívást, vagy más szaladós gyakorlatokat, Ezekkel pikk pakk lehet mozgatni.
Mi azt csináltuk, hogy kimentünk a grundra (éhes kutyával). És elkezdtük Feleséggel egymáshoz küldeni a kutyát. (Feleséghez, Férjhez) Eleinte kartávolságból. A célszemély adta a falatot. Egy fél óra múlva már 100 méterre is örömmel szaladt. Pár nap gyakorlás után egy (agyi) nehezítés, ha a személy aki felé a kutya fut a kutya futásának az irányára merőlegesen sétál, vagy hátat fordít.
"az én kutyám semmit sem hajlandó megtenni ami a lefogyáshoz szükséges."
Je, en azt hittem, a fogyas lenyege, hogy kevesebbet egyunk!
Az én kutyám is elég kövér volt de ez foglalkozás kérdése.Ha rendesen foglalkozol a kutyáddal akkor nem hízik el.Nem tud.De ha ez az eset még is elő fordult ugye mint olvastam akkor ez a teendő:
-Meg kell lennie a napi sétának, legalább 7 úton keresztül oda - vissza .
- Napi 3 - 4 óra játszás
- Az étkezést illetően: Reggel közepes adag , délben nagyon kis adag este kicsit több a közepesnél.
Ha nagyon szigorúan veszed az étkezést akkor figyelj mikor milyen ételt adsz neki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!