Ha a kutya rángat egy rongyot, és azt valaki szintén rángatja, akkor a kutya foga kiszakadhat?
Ha egy felnőtt és egészséges fogazatú állatról van szó akkor igen kicsi a valószínűsége, hiszen azt fájdalom eőzné meg és akkor az állat nyilván lazít a harapásán vagy elengedi az anyagot.
Kölyökkutyáknál a fogváltás időszakába eshetnek i így a fogak, illetve ha öreg az állat és már lazák a fogai akkor is kieshetnek így neki.
Köszönöm a választ.
A kutyám éppen ereje teljében van (lassan 2 éves) és egészségesek a fogai, de átjött hozzánk egy ismerős, és mikor egy pillanatra bejöttem a házba, arra mentem ki, hogy rángatnak egy rongyot. Ettől kicsit ideges lettem, mert megijedtem, nehogy kirántsa a fogát, mert elég erős gyerekről van szó, a kutyám meg közepes nagyságú, tehát nem kaukázusi méretű...
xDezédes.
ht nemtudom az én kiskutyám (tacskó) első dolga az volt hogy szerzett egy rongyot és lekezte rázni meg elöttem húzta hogy fogjam meg és játszunk együtt. nemtudom hogy a te kutyusod nem csinálta vagy csak te nem akartad ezt jászani mert féltetted.
kiskutyáknak még nem szabad erősen rángatni de miután kifejlődtek a maradandó fogaik meg is emelhetjük a teljes kutyát ha erősen kapaszkodik.pesze nem szabad naponta több órát gy lógatni de játék közben néha meglephetjük neki is tetszeni fog:)
amúgy jó lenne ha az emberek nem vigyáznának ennyire rájuk és rá kéne jönnünk hogy ara lett kitalálva hogy vadásszon, neki a keze helyett van a szája. nem kéne mindenféle bokanyaló kutyát kitenyészteni csak azért hogy uhácskát adjunk rá nem természetes. a kutyának eredetileg a természetben volt a helye ehelyett sokan a panelból sem engedik ki. nem normálisak:S
Nyugodtan fogd meg a másik végét a rongynak, úgy még jobban fogja élvezni. A fogainak nem lesz semmi baja! :)
Édes vagy, ahogy aggódsz :)
Az erősebb állkapcsú, harapású kutyák simán meg tudják tartani a testsúlyukat a szájuknál fogva. ÖV kutyáknál és a gumizós staffiknál is gyakori, hogy a kutya a levegőben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!