Kutya-macska "barátság"-ról?
Van egy keverék kutyám (menhelyről fogadtuk, terrier keveréknek van írva, most kb. 2 éves), alapvetően jó kutya, viszont ha meglát egy macskát az utcán megőrül.
Egyszerűen nem tudom macska jelenlétében lenyugtatni.
A legutóbbi esetben kiszabadult a hámjából, és kergette szerencsétlen macskát, de az idegesít a legjobban, hogy nem igazán játéknak tűnt a kutyám részéről.
Valaki tudna ebben tanácsot adni, vagy esetleg valami videót linkelni ami erről szól?
(szétnéztem youtube-on de ott csak összeszoktatásról találtam videót...)
De nekem igazából azt kéne megtanulnom, hogy az utcán hogy nyugtassam le őt a macska jelenlétében...
Előre is köszönök minden segítséget!
Tervezem a kutyaiskolát, most lehet hamarosan a városomba is lesz, arra biztos fogok menni.
De gondoltam, addig is próbálkozom...
"Üsd meg. Keményen."
Na jó, nem szó szerint értettem, de igenis erőből, tekintélyből tudatosítsd benne, hogy az van, amit _te_ akarsz, mint a falka vezetője, és te nem akarod, hogy megörüljön bármitől. Ha másképpen nem megy, akkor szépen fogod, és a nyakbőrénél fogva leszorítod a földre, ahogy a vezér tenné, ha a egy falkatag semmibe venné azt, hogy a vezér dönti el, hogy mi legyen.
És itt most nem csak a random macska élete a veszélyeztetett, hanem így ész nélkül simán a kutya is kocsi alá rohanhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!