Életemben először bántottam a kutyámat. Most szemét vagyok?
Na, akkor kezdjük az elején. Van egy fél éves kutyám. Legtöbb dolgot a Fennel módszer szerint tanulta, de nem mindent. Eddig semmi gond nem volt vele. Bármit mondtam, megcsinálja. Okos, engedelmes, játékos kutya. Voltam már vele versenyen is. Benti-kinti. A kaját bármikor elvehetem előle, semmi reakció, csak néz. A mai napig. Kint sepregettem, a kutya kivitte a kaját a járdára, hogy miért, nem tudom (lehet, ahogy jött utánam). Felvettem, hogy visszategyem a táljába. Illetve akartam, de a kutya elkezdett morogni, és odaugrott, én meg, mivel a másik kezemben volt a seprű, odahúztam, és annak ugrott neki. Nyüszögött odébb ment. Aztánmegint lehajoltam a kajáért, és láttam, hogy elég csúnyán néz rám, és mintha (!) morgott volna. (de ebben nem vagyok biztos, mert felidegesítettem magam, nem rá figyeltem.) Ezt magyarázza meg valaki. Mi ez a hírtelen változás? Most akarja átvenni a falkavezérséget? Gondolom az lehet, mert ugye nemrég lett ivarérett. ha nem, akkor mi? Mit gondoltok? Mit csinálnátok a helyemben? Figyelek, aztán, ha legközelebb is előfordul? Büntessem meg? Hogyan? Mikor kicsi volt, akkor volt ilyen utoljára, mármint, hogy büntetést kapott, akkor is annyit, hogy nem foglalkoztunk vele 10-15 percig. Tanult is belőle, eddig.
Bűntudatom van a seprű miatt, de mivel soha nem csinált ilyet, megijjedtem. A kutyának nincs baja.
A legtöbb kutya kamaszkorában megpróbálja átvenni a falkaveérséget.
Az enyém is megpróbálta,kapott egy fülest és elkaptam a grabancát, és levittem a földre.
Utána egy hónappal megint bepróbálkozott akkor újra megcsináltam vele, de kicsit fenyegetőbben, és sokkal durvában.Aztán pár napig játszottuk ezt a falkavezér játékot, gesztusevés,meg nem törődtem vele amikor hazaértem csak kb 20 perc mulva stb.
Azóta nem próbálkozott.
Biztos vannak más modszerek is:)nekem ez bevált.
Félreértettek! NEM VERTEM MEG! Soha nem bántanám a kutyát. Csak magam elé húztam a seprűt, és nekiszaladt. Utána odamentem, megsimogattam, átnéztem nem lett-e baj. Nincs semmi hál' Istennek, csak megijjedt, Ő is, Én is.
Eddig bármikor elvehettem tőle a kaját, nem morgott, ma volt az első eset. És ezt nem szokhatja meg, az tuti, mert, ha ezt megengedheti magának, többet is megfog.
A tippeket, köszönöm. Marad a büntetés, ha előfordul. Akkor jól sejtettem, hogy az ivarérése miatt. Bár, ez nem segít rajta, mert nemsokára ivartalanítva lesz, az uraság. :)
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:24
Már bocs hogy ezt mondom , de akkor nálad nincs teljesen rendben a falkavezéri tekintélyed.ez a leg alapabb dolog , hogy a kutyától el tudd venni a kajáját vagy bármit, hisz gondolj bele ha felszed egy szaftos husit az utcán ami mondjuk mérgezett , te nem veszed el tőle mert félsz hogy megharap ? Én a helyedben rendezném ezt a dolgot minél hamarabb mert egy idő után nem csak a kaja miatt fog morogni és harapni.Mekkora testű a kutyád ?
Az előzőnek igaza van, egy kutyának soha semmilyen körülmények között nem szaad megmorogni a család egyetlen tagját sem.
Ha megteszi veszélyes lehet, önállóan dönt, önállóan támad.
Nem vagyok erőszakpárti, de legalabb 1x le kell jatszani ezt a falkavezérséget.Nem lesz neki semmi baja egy taslitól, vagy attól hogy a nyaka fölött elkapod a bőrt.
Ne hagyd annyiban.Ha kell provokáld, és nyomd le.
Nekem német juhászom van,de bármikor elvehetem előle a kaját.Én is Fennel módszereit alkalmazom,jól beváltak.
Juttasd eszébe,ki a főnök...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!