Hogy tanítsam meg a kutyámnak, hogy ne fogadjon el másoktól se ennivalót, se jutalomfalatot?
Hát, nekem csak egyetlen ötletem van, de az kissé kegyetlennek tűnhet. Megkérsz valakit, akit nem ismer a kutya, nos, az illető magához hívja, esetleg kaját is ad neki, majd le kever neki pár jó nagy taslit.
Ez még pár emberrel eljátszod, és jó bizalmatlan lesz.
De! Hozzá kell tennem, én ezt a módszer nem ajánlom, és saját kutyámon nem is alkalmaznám!
Túl durvának tartom, és hátha van valakinek jobb ötlete.
szia!
ha elmentek kutyaiskolaba akkor szakszeru tanacsot is kapsz. de en megkernem egy baratom, es egy nagyon nyugodt turelmes pillanatomban fognek hozza a kikepzeshez. egy kutya szamara idegen nyujta az etelt es mikor latod hogy elfogadna raszolsz hogy nem szabad, ezt sokszor egymas utan es vegen te jutalmazod ha jol csinlja.
persze ne legyen nagyon ehes a kutya mikor gyakoroltok...:)
es mar az etetesek alkalmaval tanithatod neki h csak vezenyszora kezdhet el enni...en kolyokkent igy neveltem a kutyam, mas nem mondja vezenyszot akkor nem ehet.
persze egy ido utan ugyis meg fogja enni ha bedobnak pl valami fincsit a keritesen at...foleg ha nem vagy ott hogy fegyelmezd.
Kell egy idegen, aki csalogatja, és ha menne a kajára, hirtelen mozdulattal az orrára koppint, vagy ha érzékeny a kutya, akkor nem is koppint, csak felé csap, mintha. Aztán újra csalogatja, és újra hirtelen mozdulat. Előbb-utóbb tanácstalanságában rád fog nézni, na ilyenkor mehet a jutalomfalat.
Tehát felváltva alkalmazod a negatív és a pozitív kondicionálást, a negatív cselekednek negatív következménye van, a pozitívnak pozitív. Hamar megérti, hogy azt várod tőle, hogy ne fogadja el az ételt. Ha nyújtja neki az idegen, csalogatja, és nem reagál már rá, akkor nagy dícséret, örvendezés, sok jutalom.
Minél több "idegennel" gyakorolod, annál jobban fog menni. Aztán ha ez már profi, akkor jöhet az, hogy ha te engeded, akkor elfogadhatja idegentől is az ételt, de ehhez minden esetben az engedélyedet kell kérnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!