Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskamentőkről mi a véleménye...

Macskamentőkről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy találtam egy cicát és kiváncsi lennék hogy milyen sora lenne ott? Nem akarom rossz helyre vinni. Kérlek segítsetek!
2010. szept. 7. 15:26
 1/6 anonim ***** válasza:

A macskamentők civil emberek, akik a saját szabadidejüket és pénzüket áldozzák az árva állatokra.

Sajnos nincs ilyen foglalkozás hivatalosan, hogy macskamentő. A saját otthonaikba próbálják meg elhelyezni ezeket a szerencsétlen cicákat. Erőn felül.

Mit gondolsz milyen sorsa lenne azoknál, akik saját maguktól vonják meg a jót, csak hogy megmentsenek egy macskát?

Kérd meg, hogy segítsenek hirdetni, de te is segíthetsz azzal, hogy a cicát beoltatod, féregteleníted. ivartalaníttatod. És magadnál tartod, amíg nem kerül gazdihoz. Én magam is voltam ideiglenes befogadó.

Szóval a segítség kétoldalú.

2010. szept. 7. 15:52
 2/6 anonim ***** válasza:

(egyébként már most fotózd le a cicát)

A macskamentőknek a gazdikeresésben és a gazdik kiszűrésében nagyon nagy rutinja van. Csak nekik is kell segítség:-)

2010. szept. 7. 15:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Te is lehetsz macskamentő. Vidd haza a macsekot. Parazitamentesítsd, olttasd, ivartalaníttasd, fényképezd le és keress neki normális gazdát.

Aztán válaszolj a saját kérdésedre, mint macskamentő :-)

2010. szept. 7. 16:05
 4/6 anonim ***** válasza:
Emberfeletti munkát végeznek. De általában 150%-os teltház van náluk, ha felhívod őket, tuti, hogy azt mondják, hogy próbáld megoldani valahogy.
2010. szept. 7. 16:14
 5/6 A kérdező kommentje:
Én is macskamentő vagyok de most arra a hely hogy macskamentő alapítvány gondoltam. Rendszeresen fogadok be kidobott cicákat, ezt is ivartalanítttattam oltattam féregtelenítettem és parazitamentesíttettem. Szóval készen áll már és hirdetem is. De sztem felhívom a macskamentőket hátha el tudják helyezni. De úgy értettem amúgy a kérdést hogy nem tartják kis ketrecekben csak némi inni-meg ennivalóval?
2010. szept. 7. 16:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem erről egyetlen módon tudsz meggyőződni. Ha elmész és megnézed a honlapon szereplő gazdikeresőket. Ha nem mutatják meg, vagy csak 1-2 cicát láthatsz, akkor valamit nyilván titkolnak.
2010. szept. 7. 20:38

További kérdések:

Mitől válhat hirtelen gyógyszerrezisztenssé egy epilepsziás cica?

A cicámnak 1,5 éve, 7 éves korában kezdődtek epilepszia jellegű rohamai. MRI, CT, szívultrahang és laborvizsgálatok sem mutattak olyan eltérést, ami magyarázná a rohamokat. Levetiracetammal eddig jól kezelhető volt, néha ugyan volt egy-egy rohama, de például fél évig...

Mely állatorvost lehet üzenetben is felkeresni illetve leírni hogy mi a panasz?

Nemrégiben került hozzánk egy 2 éves ivaros kandurmacska,aki nagyon kedves és barátságos,ember központú,viszont az utóbbi időben azt vettem észre nála hogy mintha megváltozott volna,elbújik,nem jön elő a hívásomra,sokat nyalakodik,tépi a szőrét,csapkodja a farkát ha...

Miért akarta megharapni a macska?

Nem személyes élmény, de az illető nem gondolom hazudott volna. Az egyik macskáját elütötte az autó. El akarta temetni, a másik pedig megharapta. Miért? Ha görény tépte volna le a fejét, érthető szag alapján dönt, de ez kocsi volt.

Macska nyaralás alatt? Inkább magunkkal vinni, vagy addig egy barátnál hagyni?

Először van itt a nyár és a nyaralós időszak, mióta lett cicánk. Van ami már le van fixálva, de hosszú távon amúgy melyik jobb? Két opciónk van: - visszük magunkkal autóval, állatbarát szállásra - Előny: esténként, éjszaka velünk lehet. Hátrány: hosszabb utazás...

Hogy lehetne megálapítani egy macska életkorát?

Adott egy macska, már rég óta ide jár.Nagyobb testű, kövérebb macskáról van szó, és lomhább is.A szemeit gyakran, csak résnyire nyitja ki, hunyorog, pedig egészséges a szeme.Hány éves lehet?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!