Kiállításon versenyző cica vagy ivartalanított házikedvenc?
Nemsokára el kellene döntenem, hogy fiatal Maine Coon-omat vigyem-e a későbbiekben kiállításokra versenyezni, vagy inkább maradjon itthon velem házikedvencként, ivartalanítva.
Érdekelne, hogy a kiállítók anno hogy döntötték el, hogy versenyeztetik a cicájukat.
Mikor megvettem a pöttömöt, gondoltam erre is, aztán megváltozott a véleményem, most pedig az őszi kiállításra már felnőtt cicaként indulhatna. Gyönyörű macska, egy próbát lehet megérne. Tenyésztésen egyelőre nem gondolkodom, nem vonz (bár ez pár év múlva változhat).
(Egyszer már járt a pöttöm kiállításon, nyertes volt az alom, apuka bajnok cicus.)
Ha ilyen ambíciókat érzel, akkor szerintem próbáld meg az őszi kiállítást.
Utána még mindig lehet ivartalanítani.
El kéne gondolkodnod azon, téged mennyire vonz a kiállítás. Elég sok macera van vele, stressz neked is meg az állatnak is. Érdekel annyira a dolog, hogy jó sok időt és energiát rászánj?
Azután ott a következő kérdés, hogy mennyi potenciál van az állatban? A legjobb, ha egy bíró véleményére hagyatkozol, esetleg kikérheted a tenyésztője véleményét is.
A tenyésztője minek adta el? Mert ha kedvencnek vetted, akkor őt kell megkérdezned, hogy egyáltalán alkalmas-e rá. Általában egyébként 3 célra lehet macskát venni:
-kedvencnek, ivartalanítva vagy kötelező ivartalanítással
-kiállításra, de nem tenyésztésre ivartalanítva vagy kötelező ivartalanítással
-kiállításra és tenyésztésre ivarosan
Fentiekből is következik, hogy macskát ivartalanul is lehet kiállításra vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!