Mit gondolnátok egy olyan nőről, aki a válása után sok-sok évvel is megtartja a férje nevét, holott már párkapcsolatban él?
Pl. a nő neve Tóth Irén, a férje Kovács József, és felveszi, hogy Kovács Józsefné.
Elválnak, méghozzá nem is békésen, nem is tartják a kapcsolatot.
Megtartja a Kovács Józsefné nevet, aztán ez a nőszemély új, tartós párkapcsolatba kerül, de eszébe se jutna visszaváltoztatni a nevét...
Semmit. Mikor férjhez ment, megváltoztatta a nevét, már az a neve és kész. Hogy miért nem változtatja vissza?
1: idő és pénzigényes
2: lehet, hogy azonosult a nevével, már azt érzi magáénak
3: így ismeri mindenki
Ezer oka lehet, a név nem egy gyűrű amit visszaadsz.
Anyám is megtartotta - 30 éve váltak el. Mondjuk neki nem volt másik párkapcsolata....
Nála a fő ok az volt, ahogy én tudom, hogy a férjezett nevén ismerte mindenki, a lánykori neve semmit nem mondott volna az ismerőseinek.
A másik ok, ami miatt szerintem megtartják, a hercehurca, az új iratok miatt.
Azt gondolom, hogy normális. Anno férjhez ment, asszony lett, és ezt a nevét viseli.
Esküdjetek meg, és ha ezután is a mostani nevét akarná viselni, az fura lenne.
Több oka is lehet, az igazit tőle kellene megkérdezni: pár tipp:
- nem tetszik neki a lánykori neve, akkor már mégis jobb ez
- nem akarja költségbe verni magát az átiratás miatt és azt a hercehurcát, hogy minden papírján átírják a nevét.
Ez gondolj bele nem csak személyi-,lakcímkártya,stb. . . hanem közművektől elkezdve mindenség. . ..
-gyerekek miatt, akik a férje nevét viselik és azt gondolhatja milyen fura lenne , ha más az ő neve és a gyerekeké
-passz! nem tudom, lehet mind keverve :D
Nincs ezzel baj, anyukám is a férje nevét viselte a válás után még 28 évig!
Amikor elváltak, akkor igen drága mulatság lett volna visszaváltoztatni. Aztán meg mindenki úgy ismerte már, ezért eszébe sem jutott megváltoztatni. De nem azért, mert szerette a volt férjét, hiszen haragban váltak el.
Apukámat meg nem zavarta sosem, ők nem voltak házasok anyukámmal.
Férjem volt felesége ugyanez.
Még ki sem mondták a válást már együtt volt a mostani barátjával, de még mindig -né a férjem nevével.
Fogalmam sincs miért, gondolom azért meg pénzbe és időbe kerül átíratni a nevét, vagy egyszerűen lesz*rja.
Ha eszembe jut zavar, de amúgy nem foglalkozom vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!