"Osztályos egyezség alapján". Ez mit jelent örökléskor?
"Az örököstársaknak a hagyatéki osztályra, vagyis a hagyaték felosztásának módjára vonatkozó megállapodást osztályos egyezségnek nevezzük."
Igen, ez azt jelenti, hogy neked már nincs közöd a telekhez.
Te egyébként kiskorú vagy? Mert ha ketten örököltétek a telket, akkor csak úgy nem vehetik el tőled a beleegyezésed nélkül.
Tehát vagy te írtál alá valamit, vagy a törvényes képviselőd.
Nem, nagykorú voltam akkor, 19 éves. Csak azóta eltelt 4 év, és azóta sem fizet. Ugye elkezdtek építkezni, akkor nem volt pénzük kifizetni. Megértettem. Csak közben megromlott a viszony közöttünk (nem a pénz miatt, de ez hosszú történet) és kb 2 éve nem beszélünk egymással. Gondoltam hogy érdemes lenne-e ügyvédhez fordulni, mert azért én sem állok olyan jól anyagilag hogy milliókat csak úgy odaadjak neki.
De amúgy ez olyan dolog, hogy ő is nagyon jól tudja hogy nem adott nekem érte semmi pénzt, és azt is tudja hogy megígérte hogy kifizeti majd. Csak hát ugye nincs róla papír...
De köszi a válaszokat.
Így esélytelen sajnos. Te aláírtad, hogy lemondasz róla az ő javára, és elkövetted azt a hibát, hogy nem foglaltátok írásba, hogy ő ezt neked kifizeti.
Tényleg csak a nővéred jóindulatában bízhatsz így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!