Engedjek a férjemnek, vagy ragaszkodjak a megbeszéltekhez?
Kislányunk 7 hónapos, 1 hónapja elkezdtem tornászni. Reggel kelek 5-kor, lefejem a reggeli tejet és megyek 6-ra. Fél 8-kor találkozunk a villamosnál, párom megy dolgozni én pedig a babával haza. mindezt heti 3x.
Most azt mondta, hogy ez neki sok, neki ez így nem jó. A lányunk f7-7 között kel, át kell pelenkázni, felöltöztetni, megetetni a lefejt tejjel és babakocsiban tolni 15 percet.
Azt szeretné, ha délután-este járnék, amikor ő hazaér, vagy (szerintem minden nap) áthívja az anyukáját. De én akkor már elég fáradt vagyok, nem tudnám rávenni magam.
Elég sokat piszkált a túlsúlyom miatt, ráadásul sajnos a szoptatás alatt is híztam, pedig a legtöbben fogynak. Tudom, hogy mennem kéne, ő is tudja és akarja, de nem akar benne támogatni :-(
Ti mit tennétek?
Hát én nem "terhelném" ezzel reggel meló előtt a férjem. Délután mennék, főleg hogy ő is ezt ajánlotta fel.
Szerintem támogat, mert fel ajánlotta a délutánt, hogy vigyáz a kicsire én meg értem hogy reggel ez sok Neki.
szerintem:
minek kelsz ötkor, nem lennél du.-ra fáradt, ha nem kellene ötkor kelni és fejni, hanem fél 7-kor csak simán szoptatnál. Meg lehet szokni a délutáni tornát is, igen, most ebben engedjél a férjednek.
Én meg akkor ugrálok itthon DVD-re, amikor alszik a két gyerekem, volt, hogy délben, volt, hogy este 9-kor.
Én azt szeretem, ha a férjem nyugodtan megy el dolgozni otthonról. Márpedig ha rábízom a gyereket reggel, akkor minden lesz, csak nem nyugodt..
Én baba-mama tornára járok, te is utána olvashatsz ennek. :)
A gyerek alvásidejében dolgozok (fordítok itthon).
Nem kel fel rám, mert a lányunk kel 1 körül enni, onnantól a nappaliban alszok pont emiatt.
Ha átjön az anya, az így fog kinézni: anyós a gyerekkel van, ő meg ül a gép előtt.
Szeritem menj délutáán, vagy tornázz otthon és figyelj az étkezésekre.
Én reggel kelek, reggeliztetem a picim, elcsókolom a férjem, aztán tornázok. Én sem terhelném a férjem ezzel, neki fontos az, hogy kipihenten menjen dolgozni, mert nagy rajta a felelősség.
Amúgy bizti támogat, mert felajánlotta a délutáni opciót.
És ne aggódj, én is híztam a szoptatás alatt azelején, de mikor el kezdett csökkeni a tejmennyiség, akkor a súlyom is megindult lefelé. Szoptatás alatt vizet tart vissza a szervezet az is plusz kiló...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!