Anyám és anyai nagymamám képesek mindenbe belekötni, bárkivel tartózkodnak egy légtérben, én már nem szeretek beszélni sem velük, és nem akarok olyan lenni, mint ők, másnak is ilyen az anyja, nagyanyja?
Szerintem anyád azért csinálja ugyanezt, mert vissza akarja adni másoknak, amit ő kap az anyjától. Vagyis "ha nekem ezt okozza valaki, én is ezt teszem másokkal, hadd legyen nekik is szar, ne csak nekem".
Az tök jó, hogy te ezt így átlátod és tudatosan figyelsz arra, hogy ne légy te is ugyanolyan, mint ők.
Attól meg, hogy valaki diplomás értelmiségi, simán lehet ilyen.
A helyzet oka kettős: a személyiségjegyekben, a génekben az egyik ok, a másik a neveltetésben, a környezetben.
Az általad kifogásolt tulajdonságok egy része öröklődik, illetve a családi környezet az anya anyja viselkedése, a hajlamot megerősíti.
Szerencsédre Te, akinek génállománya más lett, ezt úgy tudtad észlelni - ellentétben édesanyáddal -, hogy teszel is ellene.
Igen, találkoztam olyan két nővel, anyával és lányával, akik hasonlóak voltak a Te esetedhez. Sőt: az unokában is megjelentek ezek a tulajdonságok - szegénynek nagy szerencsétlenségére..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!