Lehet ilyet kérdezni a gyerekektől?
Rossz szülő aki megkérdezi a gyerekeit hogy ki kit szeret a legjobban?
Én nem vagyok híve annak hogy kőtelező mindenkit egyformán szeretni. De mi fér bele?
Egy kérdéstől nem lesz valaki rossz szülő. Én nem kérdeznék ilyet, lehet a szülőt érdekli a válasz, ha van egyáltalán erre válasz de a gyereknek ez egy nagyon nehéz kérdés. Úgy érezheti valakit jobban kell szeretnie, muszáj választania, pedig nem az.
Az rendben van, hogy nem kötelező mindenkit egyformán szeretni, de ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy valakit jobban, inkább azt, hogy máshogyan.
,,A mama kérdezte meg hogy mi a legfontosabb neki a világon? Azt mondta apu"
Azért ez nem a kit szeret a legjobban világon kérdéssel egyenlő. Erre válaszolhatott volna bármivel, akár egy tárgy, játék. Sokat nem jelent ez a válasz, nem kell neki jelentőséget tulajdonítani. Abban a pillanatban így gondolta.
A választ sok tényező befolyásolhatta, lehet előtte apukájával csináltak valamit közösen például.
Ettől még mindenki fontos neki, mindenkit szeret, a nagyit is, téged is, tesóját is (ha van) barátait, tanárait/óvo nénit, kedvenc játékát. A gyerekek ilyen szempontból értelmesebbek mint a felnőttek, mármint egy kérdés és egy válasz alapján nem kezdenek gondolkodni, hogy ki kit szeret és kit jobban és miért . :D
Ez miatt ne kérdezettek tőle hasonlókat, meg azt se kit szeret a legjobban.
Ha azt kérdezte, MI (!!!) a legfontosabb, arra simán lehetett volna az a válasz, hogy a rántott hús, vagy az alvókája, vagy az, hogy este mesét olvas neki valamelyikőtök (tehát nem is tárgy, hanem történés).
Ja, és a válasz meg a pillanatnyi hangulatát jelzi, nem egyetemes érvényű. Én is megkaptam már a gyerekemtől, hogy "nem vagyok a barátod". Máskor meg "Apa a sztár!".
Szóval az egész nem ér annyit, hogy egy percig is gondolkodj rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!