Hogyan lehet a legkönnyebben megértetni, a szülővel, hogy a "gyerek" nem boldog a választott szakmában, anélkül, hogy évekig a fejéhez vágják?
De,ez az első eset.
Csak költözés miatt váltottam iskolát,viszont szerintem ez nem ez a kategória,kijártam azt az iskolát amit nagyon nem akartam,a helyett amit szerettem volna,most viszont hoztam egy döntést,és úgy érzem,hogy nem lennék boldog.Szerintem mindenkivel történt már ilyen,anyum is folyamatosan tanfolyamokra jár,mert nem találja azt amiben boldog lenne.Nekem még ingyenes az oktatás,viszont így is húzza rá a száját.
Első válaszoló:
És ha nem az első eset akkor mivan?
Van aki soha életében nem találja meg mi teszi boldoggá mert teljesen rossz helyen keresgél.
Inkább a szülő dolga lenne elősegíteni hogy a gyerek kipróbálja magát több területen még mielőtt ilyen döntést kell hoznia, hogy erre akar elhelyezkedni. Nem értem miért féltjük úgy a 18 éven aluli gyerekeket a munkától.
ugyanebben a helyzetben vagyok
nem tudok mit csinálni, elvégzem ezt a szakmát amit utálok, dolgozni is fogok benne
de közben arra gyűjtöktitokban, hogy elvégezhessem azt amit szeretnék és azt is titokban teszem.
és ha sikerül, utána megpattanok és nem lát többé
Szerintem keress egy olyan szakot amit szívesen csinálnál és járj utána utána a dolgoknak majd állítsd őket kész tények elé.
Ha már egy mappányi adattal állsz elé amiben kivan fejtve, hogy miért is jobb amit te akarsz akkor nem hiszem, hogy túl sok kifogása lenne.
(az én helyzetem is csöppet hasonlít, igaz a színhelye egyetem és szerencsére már megvan a B tervem amit elég lelkesen fogadtak)
Úgy tűnik,hogy ti jól csináltátok:)
Sajnos nálunk az az egyetlen lehetőség,hogy vagy végig csinálom,vagy ott hagyom,máskülönben semmilyen papírt sem kapok.
Kerestem másik iskolát,másik szakot,nem sok eredménye lett,annyit értem el,hogy anyám is elém állt egy ötlettel,most az lett az új mániája,hogy végezzem el azt a sulit amit ő csinált...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!