Milyen nyugtató technikák léteznek, ha valaki nagyon ideges?

válasza:Légzőgyakorlatok. Próbáld és gyakorold a teljes jógalégzést, 4*8-as ütemre: szív-tart-fúj-tart.
A teljes jógalégzés lényege tömören, hogy a tüdő három "részébe" tudsz lélegezni: alsó (hasi), középső, és felső.
Úgy kezded, hogy az összes levegőt kifújod, majd a hasizmodat elereszted, és máris érzed, hogy a tüdőd alsó részébe levegő áramlik... Ezután egyből szívod középre, és felülre is, mintegy hullámzó mellkasmozgással.
Benntartás után a kifújás szintén alulról kezdődik: hasizmodat behúzod, és a levegőt alulról-felülre haladva lassan kifújod.
A levegő kifújásánál a pulzusszám csökken, míg beszívásnál nő. (Próbáld csak ki!)
Ha nem vagy ideges, akkor is lehet naponta ilyen légzőgyakorlatokat végezni, szellemileg felfrissít, idegileg pedig hosszú távon is megnyugtat!
Javaslom továbbá a citromfű teát is, esténként fogyasztva még az alvást is javítja.

válasza:Valamilyen fizikai aktivitás, futás, biciklizés, bokszzsák püffölése :) Az a legjobb rá.
Egyébként én még szeretek egy jó kis fürdőt venni ilyenkor (különben tusolni szoktam), kikapcsolom az agyam, máson gondolkozom. Vagy ha nem tudom kiverni a fejemből a dolgot, akkor képzeletben eljátszom az adott szituációt kis változtatásokkal, például ha valaki "lealázott", akkor a képzeletemben történik valami olyasmi amitől az a személy szégyenül meg, és ilyesmik.
Kapcsolódó kérdések:
6.éve dolgozom gyárban 3 műszakban. kb.4 éve szedem folyamatosan a xanaxot,ami,úgy tűnik,hogy egyre kevésbé hatásos. A 0.5-öst szedtem be,de csak felesével és azt is csak lefekvés előtt. Viszont a félszemek már nem sokat érnek,mert már nincs rám szinte semmi...
Létezik olyan amelyik csak nyugtat,de nem álmosít?
Héten lesz az utolsó vizsgám és nagyon feszült vagyok, és még Anyum is szekál...
mert nem jut eszembe a nyugtatónak a neve, és nagyon eröss nyugtató
Attól bevehetek egy bogyót h lassú a szivverésem? Ez nemrég jött elő, de kezd betegessé válni... már attól is félek hogy félek, nem lehet abba hagyni!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!