Lehetseges, hogy par even belul amputalni kell az amugy jol mukodo labam, vagy tulzott az aggodalom es ez inkabb hosszu tavon alakulhat ugy?
Figyelt kérdés
25 eve vagyok 2-es tipusu cukorbeteg, nemreg sikerult sokat leadni a sulyombol es 2 evig normalis volt a vercukorszintem mindenfele dieta es gyogyszer nelkul. De most negint meghiztam es ujra komoly problemak vannak a vercukorszintemmel, nehez beallitani. Nagyjabol 8 honapja tapasztalom, hogy egyre kevesbe erzem a talpam es a labujjaim, gondolom halnak el az idegek. Volt mar egy-ket komoly labgorcsom, amit keringesi problemanak gyanitok. A pulzust a bokaimnal erosnek erzem. Mekkora esely van ra, hogy igy 43 evesen rovid illetve kozeptavon elveszitem a labamat amputacio miatt?2016. okt. 29. 21:47
1/9 anonim válasza:
Én csak annyit tudok mondani hogy remélem nem lesz veled ilyen.
2/9 anonim válasza:
Először a lábfejen lehet érezni,ha romlik a végtag keringése, nézd meg ott is. És valóban van esély arra,hogy 20-25 év múlva mind az idegek ,mind az erek tönkremennek a a cukortól a lábadban. Ha dohányzol,akkor ez még gyorsítja is a folyamatot. Hogy amputáció lesz a vége az nem biztos. Állítólag Magyarországon sok felesleges amputációt végeznek ilyen esetekben,de mire Te a közelébe kerülsz, remélhetőleg ez is változni fog.
3/9 A kérdező kommentje:
Milyen vizsgalatokkal lehet azt felmerni, hogy milyen a keringes a labaimban, hogy mekkora a kar eddig?
2016. okt. 30. 00:40
4/9 anonim válasza:
Kérjél a háziorvosodtól beutalót angiológiára. Ott felmérik az állapotodat. Egyébként szedsz Milagammát,Thiogamma-t vagy Gabagammát?
5/9 A kérdező kommentje:
Nem szedek ilyeneket, az ennek a helynek meg utana nezek, koszonom.
2016. okt. 30. 14:03
6/9 anonim válasza:
Ezek a gyógyszerek arra valók,hogy megelőzzék vele a cukorbetegség miatt kialakuló neuropathiát(idegbántalom kialakulását). Jársz diabetológiára,vagy a háziorvos kezel csak?
7/9 A kérdező kommentje:
Nem is tudtam, hogy vannak ilyen gyogyszerek. Ami azt illeti nem Europaban elek pillanatnyilag es az elkovetkezo evben nem szandekozok haza latogatni. Le tudnad irni nekem azoknak a gyogyszereknek a nevet, amit meg hasznosnak tartasz ilyen esetben? Fogom oket kerni az itteni family doctortol.
2016. nov. 1. 21:29
8/9 anonim válasza:
Megelőzésre (pl. Milgamma,Thiogamma,Gabagamma)azokat kéne szedni,amiket már írtam és időnként ellenőriztetni kéne a keringést a lábadban. Ha az romlik akkor jön a Trental,Chinotal,de azok csak akkor,ha már kezd kialakulni az érszűkület. De a legfontosaab a cukorszintedet minél alacsonyabb értéken tartani!
9/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszaid. Ez most nagyon helpful volt.
2016. nov. 2. 21:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!