Milyen hashajtót ajánlotok?
A gyógyszertárban lehet venni ricinus olajat. Kicsi üvegben adják, tehát nem sok és nem is drága.
Szerintem bőven elég az 1.1,5 ek. Közel sincs olyan rossz íze, olyan, mint a pörköletlen napraforgó.
Rövid időn belül a wc-n fogsz ülni, többször is. (hétvégén ajánlott, bár ez ugye fosat)
A másik, reggel - evés előtt - igyál 2dl meleg vizet (ne forrót, ne langyost) majd pedig járkálgass. Tornázhatsz is. Csak 20-30 perc elteltével egyél. Ezt megcsinálhatod akár minden reggel is.
Egyél naponta levest és próbálj mozogni is, pl felülés, futás. Ez szokott segíteni általában.
Nekem az orvos írt fel Laxacur nevű "székletlazítót", ami azt csinálja, hogy több vizet tart bent a belekben, így lazább lesz. Napi fél adag egész jó volt, napi 1-2-nél (ami fel volt írva) már a bélszelek vízzel jártak, ami nem volt kellemes :) Tehát nem érdemes túladagolni.
A hashajtó teákról én azt hallottam, hogy a sókat nem hagyják felszívódni, de ez nem biztos mindegyiknél.
Ha ez sokáig folytatódik, akkor érdemes vele orvoshoz fordulni, mert komolyabb dolgok is kialakulhatnak. Sajna tapasztalatból mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!