Mit tennétek a helyemben, hasonló tapasztalat? Bőv. Lenn.
Az a véleményem, hogy amit elkezdtél azt fejezd is be, hisz nyilván nem ok nélkül szeretnél fogszabályzót. Ha pedig pótoltatod a kihúzott fogad, azzal újra ugyan ott vagy, ráadásul elköltöttél kb 200ezer pénzt kvázi feleslegesen.
Nem tudom, hogy az orvos hibázott-e, vagy Te nem vigyáztál kellően a vérdugóra, a 4-es nem kellene, hogy akkora "üreget" hagyjon, amit varrni kéne. Nekem sajnos húztak hátsó 7-est is már és ott is csak a gézgombócra kellett harapni, aztán annyi. Még utána 1,5 napig enyhén éreztem a vér ízét a számban és rózsaszínes volt a nyálam, de erősebb vérzés nem volt.
A fájdalom amit éreztél feltehetően azért volt, mert kijött a vérdugó a húzott fog helyéről és belepték a fog helyét a kórokozók. Ezért kell az első 24 órában nagyon-nagyon (!!!) vigyázni, a fog helyére. Nem szívogatni, nem öblögetni, hagyni a népi baromsásokat az okosokra, úgy mint a kamillás vagy az alkoholos öblögetés. Erősen öblögetni eleve legalább egy hétig szigorúan tilos, nemhogy az első 24 órában amikor elkezd megszilárdulni a vérdugó.
Nem tudom, a Te esetedben mi lehetett a baj? Öblögettél utána, vagy túl hamar vetted ki a gézgombócot? Esetleg szedtél valami véralvadásgátlót (aszpirin is annak számít)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!