Most kinek higyjek Erdei Anna immunológus professzor asszonynak vagy Merkely Bélának?
Merkely azt mondja hogy a sinopharm vakcina hatásos, az ő vizsgálatuk megerősítette hogy a negatívak is pozitívak, valamint az antitest mérés nem alkalmas arra hogy a védettséget megállapítsák..
Ezzel szembe immunológus professzor mást mondott.
"Sajnos azonban mára már egyételmű, hogy a kínai Sinopharm vakcinával oltott 60 éven felülieknek körülbelül harmadában nincs jelen a vírus elleni védelmet biztosító antitest, azaz ellenanyag. Egyébként maga a kínai gyártó is csak 59 éven aluliaknak ajánlotta ezt a vakcinát, mivel idősebbek esetében nem végeztek vizsgálatokat. Én immunológusként ki merem jelenteni, hogy ha nincs ellenanyag a szervezetben, akkor nincs védettség."
Most kinek van igaza?
Szerintem nincs akkora ellentmondás: a Sinopharm nem az idős korosztályra fejlesztette ki ezt a vakcinát, hanem azokra, akik dolgoznak, hogy ne essenek ki a munkából. Az Magyarország hülyesége, hogy időseket oltatott vele, akiknél nincs elegendő védettség. Vagy nem tudjuk... Mert kb. ahány szakember, annyiféle vélemény. De 60 év alatt valószínűleg jó, illetve nem rosszabb, mint a többi.
Hozzáteszem: a háziorvosunk mondta, hogy májusban csinált tesztet ellenanyagra és nem volt neki. 50 éves. Januárban oltották Pfizerrel. Erről ennyit. De az meg a másik, hogy (elvileg) az ellenanyagvizsgálat önmagában nem sokat jelent, mert másféle immunitás is van. Ezt is szakemberek mondták.
4-es,nem az kérték, hogy magyarázd meg, a megmagyarázhatatlant😄 hanem az volt a kérdés, hogy kinek higgyen.
De hogy a kérdésre is válaszoljak, természetesen a kardiológus Merkely úrnak, a tv-ben is többet vót, csomó okosat mondott, aminek mindig az ellenkezője lett😂, meg különben is a járvány alatt végig velünk vót, a zemberekkel.
Úgyhogy én Merkely professzordomtorúrra szavazok, neki higgyé, ne józan eszednek😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!