Tetanusz az a tetanusz betegség ellen jó?
A tetanusz (másnéven merevgörcs) ellen véd az oltás.
A gyerekek kapnak belőle rengeteget az első 6 évükben. DiPerTe -diftéria, tetanusz, pertussis- (torokgyík, tetanusz, szamárköhögés) tehát szinte esélytelen elkapnod, ha mégis sikerül szerencsére már gyógyítható, ha időben kerül az ember kórházba.
Gondolom a kutyátok is oltott..
Engem mikor egy kóbor macska harapott/karmolt össze, akkor 4 veszettség elleni oltást kaptam :D
Tetanuszt inkább akkor adnak, hogyha földdel/trágyával szennyezett valami (szög/üveg/akármi) sebez meg.
Ha jól lefertőtleníted a sebet, nem valószínű, hogy bármi is történik.
Tetanusz: [link]
A háziorvosi rendelő falán (nálunk) van egy eü-i dolgozóknak szánt plakát, h mikor kell tetanusz. Kb. 4 a4 oldalnyi métetű. Célszerű lenne orvoshoz menni és a kutyádat NEVELD MEG!!! Egy kutya SOHA nem haraphatja meg a gazdáját, pláne többször (wtf).
10
Én egy tényleg csúnyán elfertőződött szőrtüszőgyulladásnál is kaptam (igaz, macskapisis, macskakakis homokozóról beszélünk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!