Milyen következménye, hátránya van annak, hogyha kiveszik a mandulát?
A felső légutak védelme gyengül. A nyelőcső és a légcső és a garat környéki nyirok csomók megnagyobbodnak, ezek veszik át a mandula szerepét.
Az utolsó hozzá szólónak: ha be dagadt, és be van "lobbanva" akkor sokkal nagyobb a kivételnek a kockézata, mintha bent hagynák. Ami a legérdekesebb: elég egy kicsike kis szövet darabot bennt felejteni, és akkor a mandula vissza nő.
Hát én csak előnyröl tudok beszámolni,miután kivették a mandulámat.Én a hajam felét elvesztettem,mert nem időben vették ki,valami miatt nem tudtam bemenni a kórházba,és csak hullott a hajam megállás nélkül,ijesztő volt nagyon.
Végre kivették mikor 25 éves voltam(9 éve),és egy csapásra megszűnt a haj problémám,visszasűrüsödött a hajam,nekem más gondot nem csinált szerencsére a rossz mandula.Volt velem a kórházban egy lány,neki aznap vették ki a manduláit(garatban lévőt,mint nekem),és neki a térdénél csinált olyan problémát,fájdalmat,hogy segítség nélkül nem tudott menni szegény lány(20 éves volt akkor).Műtét után szinte neki is egy csapásra múlt al a térd baja,és vissza se jött utána,hihetetlen hogy milyen sz@rokat tud okozni a gyulladt mandula!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!