Aki elhagyta az antidepresszánst milyen tempóval tette ?Leírnátok a tapasztalataitokat!
Azonnal ledobtam, szenvedtem 2 hetig, remeges, hidegrazas, depresszio de nagyjabol ennyi.
Mirtazapine 30mg.
De en nem vagyok hive a lassu letitralasnak. Sokszor honapokig, evekig tart, lehet nem olyan szar mint egybol eldobni, de attol meg a dozis csokkentes kellemetlen, sokszor addig hogy alig funkcionalsz.
Es amikor honapok vagy fel ev mulva eljutsz oda, hogy marad 0.1mg sertralined peldaul, akkor is van elvonasi tunet es az erosebb.
Orvos is ezen az elven van es latom az ertelmet.
De mindenki ugy csinalja ahogy akarja meg ahogy az orvosaval megbeszeli.
A hirtelen elvonást pont a súlyos elvonási tünetek miatt érdemes elkerülni.
Bár a nyugtatók veszettebbek, annak hirtelen elvonásába bele is lehet halni.
Antidepit sem kell évekig vagdosni, néhány hónap alatt kényelmesen elhagyható.
3
Elso mondattal egyetertek, de erre valaszom inkabb szenvedek 2 - 4 hetig es fokozatosan csokkenve, minthogy honapokig vagy fel evig/evig (ezt elirtam az elozo kommentemben felevet akartam irni) nehezen kessel vagdossam a tablettat ha nincs tores vonal.
Nyugtatokba nem feltetlen halsz bele, de milyen nyugtatorol beszelunk, hydroxizine? Abba meg ha beveszed a 100mg-ot abba sem halsz bele, phenobarbital? Abba siman, Xanax? Milyen dozis? Mert az a kemeny halal az inkabb magas dozisban van, 2 - 4 mg hirtelen elhagyastol max intenziv idegesseged lesz. En mar hagytam el 8 mg-t eldobva, valoban nem volt kellemes de nem haltam bele.
Az pedig teljesen hamis allitas, hogy kenyelmesen elhagyhato nehany honap alatt. A nehany honap igen, de nem kenyelmes, sok beszamolo szerint iszonyu sz*r. Es en ezert nem kedvelem, mert munkam van, idom nincs ezzel szorakozni, ezert 2 - 3 het alatt letudom es kesz.
5 különböző antidepresszánst hagytam el hirtelen persze nem egyszerre. Egyedül az escitaloprámnál volt elvonási tünet kb másfél hétig fokozott szorongás és áramcsapás szerű érzés ahányszor megfordítottam a fejem a többi antidepresszánsnál semmit nem tapasztaltam.
A körömreszelős módszert szokták sokan javasolni,hogy jobb mint törni mindig egy kicsit lereszelsz míg teljesen el nem fogy
Brintellixtol nem csodalom, sokan szidjak, keves pozitiv visszajelzes van csak.
Persze mindenki odairja a cold-turkey-nel hogy tilos meg minden, de a legtobb esetben meg a doki is mondja hogy csinald, meg ha hamar akarsz meggyogyulni nem pedig huzni a lonak a dakojat mert az azert jo hosszu tud lenni, akkor megkered a dokit adjon egy kicsit tobb benzot ha lehet diazepamot ugy 3 hetre, es teljesen kibirhato a cold turkey.
Nyers cold turkey az valoban eleg nehez, de nem kibirhatatlan. Cserebe honapok helyett / felev helyett megvagy vele 2 - 3 het alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!