Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez milyen betegség és hogyna...

Ez milyen betegség és hogyna lehet kigyógyúlni belőle?

Figyelt kérdés

Introvertált vagyok, szóval leszív a sok társasági lét és szükségem van az egyedüllétre is, de egyáltalán nem mindig, sőt, igénylem is a társaságot, a beszélgetéseket, bulizásokat, folyton próbálom megragadni az alkalmakat egy kis social life-ra, de ennek ellenére mégis baromi magányos vagyok.

Ennek oka, hogy minden társaságban én vagyok az, akinek alig hallatszik a hangja, nem tudom miért, főleg zsúfolt zajos helyeken és nagyobb társaságban egyszerűen nem tudom túlkiabálni a többieket, olyan, mintha a hangszálaim csak 20%-on működnének.

A másik, hogy mindenkiből dől a szó, én meg mire fejben kitalálom mit tudnék hozzátenni a témához, már vagy más a téma vagy más beszél stb., szóval nem tudok kiemelkedni a tömegből, a "most interesting person in the room"-nak a 180 fokos ellentéte vagyok.

Emiatt sehol nem ragadnak meg tartós kapcsolatok, nem érdeklem az embereket, sehol nem keresik a társaságomat és bárhol vagyok, mindenhol kiközösítve érzem magam.

Ez ellen mit lehet tenni? Elég régóta végigkiséri az életemet ez a dolog és nagyon zavar. Nyilván ha iszok, akkor ez más, de nem akarok csak részegen nagydumás lenni.

2023. dec. 29. 23:40
 1/6 anonim ***** válasza:
81%
Ez nem betegség, hanem személyiség. Semmi gond nincs ezzel, olyan embereket kell keresni, akik hasonlóak, ahol kényelmesen érzed magad, ahol meg tudsz nyílni - a saját ritmusodban persze.
2023. dec. 30. 00:01
 2/6 anonim ***** válasza:

"szóval nem tudok kiemelkedni a tömegből,"

Miért akarsz kiemelkedni a tömegből, mikor a kiemelkedőek mindig igyekszenek a tömegbe olvadni?:D

2023. dec. 30. 00:07
 3/6 A kérdező kommentje:
Mert mindig én vagyok a szürke kisegér. Van ebben minden, mint a búcsúban; egy kis üldözési mánia, önbizalomhiány, szorongás...
2023. dec. 30. 00:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell sokat beszélni. Ha jól tudsz kérdezni, és jó hallgatóság vagy, akkor a legjobban hozzád fognak ragaszkodni.
2023. dec. 30. 00:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Menjél pszichológushoz, hogy önbizalmat szerezd, feszegesd a határaidat apránként, egy-egy mondattal, nincs mitől félned, és ne menj el minden társaságba, ahova hívnak, mert nem mindegyik való neked. Biztos, hogy vannak neked való emberek, csak kisebb körben.
2023. dec. 30. 00:25
 6/6 Phoney ***** válasza:
100%
Ha az alkohol felfüggeszti a problémát, akkor nem az a bajod, hogy introvertált vagy, hanem az, hogy gátlásos (szorongásos probléma). Pszichoterápia segítségével lehet kigyógyulni belőle, vagy persze alakulhat olyan szerencsésen az életed, hogy egyszer majd kinövöd, de a csodavárás nem a legjobb stratégia erre a problémára ;)
jan. 1. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!