Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetnék ebben a helyzetbe...

Mit tehetnék ebben a helyzetben? Nagyon aggódom.

Figyelt kérdés
Az a helyzet h a legjobb barátnőm nagyon mély depresszióba süllyedt és öngyilkos akar lenni. Szerintem ez "segélykiáltás" de nem tudom, nagyon aggódom h mégsem. 10 éve ismerem és ilyen állapotban soha nem láttam még. Pszichológushoz nem hajlandó menni. Tudtok tanácsolni valamit? Nem akarom elveszíteni. Előre is köszi a válaszokat,
2010. okt. 26. 22:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Amennyiben nem ismeri fel saját depressziójának súlyát, addig nem sok mindent tudsz vele kezdeni.Én is állati nagy barom voltam, hogy a pánikbetegségemmel nem mentem sokkal előbb orvoshoz, mert mindíg a lökött tanácsadókra hallgattam. És amikor elmentem pszichiáterhez két hét gyógyszerszedés után már sokkal jobban éreztem magamat.Azóta is szedem rá a gyógyszert, napi fél szemet. És soha többé nem hallgatok senkire,ha problémáim lesznek bármilyen betegséggel, csak saját magamra.
2010. okt. 26. 22:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ és örülök h rendbe jöttél :)
2010. okt. 26. 23:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!!

Hidd el,semmi baj azzal,ha nem akar pszchológushoz menni!

Viszont én mutatok valamit,ami talán segíthet:

www.dianetika.hu

2010. okt. 27. 02:47
 4/7 anonim ***** válasza:
55%
Pszichiáterhez kell elmenjen. Nem Pszichológushoz. Neked kell jó pszichológusnak lenned, hogy elvigyed szakorvoshoz. Valahogy rá kell beszélned. Kísérd el. Gondolom ez a betegsége nem mai keletű. Ha jó barátnőd, akkor már régebben is látni kellett volna rajta. Egyébként az a baj, hogy ha a depit kiváltó ok meg is szűnik, az általa kiváltott kémiai, biológiai kárt akkor is kezelni kell gyógyszeresen. A vizsgálat egy beszélgetés. És kap gyógyszert. ennyi.
2010. okt. 27. 20:15
 5/7 anonim ***** válasza:

A valódi betegségek a mentális „zavarokkal” szemben

A pszichiátriai zavarok nem testi betegségek. Nincsenek laboratóriumi tesztek, agyi képalkotó eljárások, röntgenképek vagy kémiai egyensúlytesztek, amelyek bizonyítani tudnák, hogy a mentális zavar testi betegség lenne. Ez nem jelenti azt, hogy az emberek nem válnak esetenként lehangolttá, vagy hogy ne tapasztalnának érzelmi vagy mentális nehézségeket, a pszichiátria viszont ezeket az emóciókat és megnyilvánulásokat „betegségnek” állítja be azért, hogy szereket adhasson el rájuk. Ez egy briliáns marketingkampány, de nem tudomány.

A pszichiátria elismeri, hogy nem rendelkezik gyógymódokkal

„Nem ismerjük a mentális betegségek okait. Nincsenek módszereink az ilyen betegségek »gyógyítására«.” – Dr. Rex Cowdry pszichiáter, az amerikai Országos Mentális Egészségügyi Intézet (NIMH) igazgatója, 1995

Mellékhatások

A pszichiáterek nem tudják előre megmondani, hogy milyen káros mellékhatásokat tapasztalhat az ember, mivel egyikük sem tudja, hogyan működnek az általuk felírt szerek.

A tudatmódosító szerekről egyre inkább kiderül, hogy kémiai méreganyagok, amelyek halált okozhatnak. A pszichiáterek szerint a szereik életeket mentenek, ám saját tanulmányaik szerint a tudatmódosító szerek megduplázhatják az öngyilkosság kockázatát.

Ezek után gondold át és döntsd el,hogy az e a legjobb megoldás,ha pszichiáterhez mentek!!!!

Amit én ajánlhatok: www.dianetika.hu

2010. okt. 28. 11:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy ahol pszichiáterről, meg gyógyszerekről esik szó, rögtön megjelennek a szcientológusok. Mintha kényszert éreznének rá, hogy a beteget eltántorítsák az orvostól. Hivatkoznak fűre, fára, ismeretlen professzorokra, irodalomra. Egyszerűen nem tudok rájönni, miért csinálják? Az Ur nem tiltja az orvost, a gyógyszert. Akkor miért? Mert a "gyengébbet" könnyebben lehet maguk közé csábítani?
2010. okt. 30. 21:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Kedves utolsó h jön ide az Úr? Nem hinném h ő azt akarná h gyógyszerfüggők legyenek az emberek...
2010. okt. 30. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!