Depresszió, pánikbetegség, szorongás, milyen tüneteket produkál? Akinek van/volt ilyen betegsége miben nyilvánult meg nála, és hogy sikerül/t kezelni?
Elsö
Elfelejtetem meg leirni,persze a fajdalmak is napirenden voltak,hatfajas,nyakfajas,fejfajas,szivveresek,ja es persze a legelejen az egesz szedülessel kezdödött,ha tömegbe mentem elkezdtem szedülni,ez volt a legelso ami nalam jelentkezett,majd valamennyi idö utan, az elsö panikroham.
Heves szívdobogásra ébredés, gyomorpanaszok, állandó félelemérzet, kényszergondolatok, cselekvések. Ellenőrizgetek egy csomó mindent akkor is ha tudom, hogy pl. már lekapcsoltam a vasalót, de még 40-szer megnézem.
De én inkább kényszerbeteg voltam, amihez alap a szorongás. Néha társult hozzá egy kis pánik. Mindenféle betegséget képzeltem be magamnak és ettől szívdobogás, izzadás tört rám. Hát szóval pánik.
Mára szerencsére sokat javult. De még mindig ellenőrzök mindent.
Pszichiáter kezelt. De szerintem a betegség felismerése önmagában sokat segít.
Egy időben majdnem minden este/éjjel rosszul lettem. Előbb rámtört a szorongás, nem is értettem, mitől szorongok, csak éreztem. Aztán elviselhetetlen hányingerem lett, ment a hasam, nem kaptam levegőt, elgyengültem, szédikéltem, hőhullámaim voltak, miközben dideregtem, fájt a hasam, a fejem, a végére úgy összezavarodtam és olyan zaklatott lettem, hogy alig tudtam összefüggően beszélni. Ezek voltak a szorongásos pánikrohamok. A gondolatelterelés működött. Nehéz volt, nem sikerült elsőre. Ezek a rosszullétek órákig eltartottak. Egy időben történeteket olvastam a neten, vagy kézbe vettem egy izgalmas könyvet, és egy idő után sikerült arra koncentrálnom a rosszullét helyett. A másik megoldás a séta volt... volt, hogy több óráig sétáltam, míg jobban nem lettem, közben próbáltam megfigyelni az utcát, a házakat, gondolkodtam, melyikben kik lakhatnak, milyen életük van, stb. Az is jó lehet, ha valaki melletted van, aki elég szellemes és szószátyár ahhoz, hogy lekössön. Egy idő után elmúltak a rosszullétek, tudatosítottam magamban, hogy ez nem valós és mondtam az agyamnak, hogy nincs erre szükségem. Mostanában már nincsenek esti rosszulléteim, de gyorsabb pánikrohamok előfordulnak, ha nagyon felstresszelem magam valamin. Olyankor remegek, elgyengülök, kapkodom a levegőt, amitől szédülni kezdek és dadogok. De ez szerencsére gyorsan elmúlik, pár perc alatt.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!