Normális, hogy a napszakok szerint változik a kedélyem?
Vitatkozhatsz bele, az "érveléséből" is látszódik, hogy egy tipikus elvakult hívő aki a jógát is valami sátáni imádatnak tartja.
Nem akar többet tudni, nem akar nyitott lenni, be akar zárkózni a kis világába, ahol boldog(??) tudatlanságban élhet.
"1. A meditációnak tudományosan igazolt pozitív hatásai vannak az elmére és a testre egyaránt..."
Ezt már többen mondták. Ami valóban igazolt: a meditáció egy buddhista vallásgyakorlási forma; amit csak akkor kezdtek (látszólag) vallásilag semleges megnyugtató technikaként tálalni, amikor a keleti szekták (1990 környékén átmenetileg felfutó) népszerűsége újra csökkenni kezdet.
"2. A pszichológia szerinted áltudomány. Akik tudománynak tartják, azoknak tudományosan megalapozott érvei vannak mellette. Neked vannak?"
Számos érvem van. Szerintem már önmagában nyomós érv, hogy még egy emberrel sem találkoztam, akinek pszichológus segített volna valóban.
De ha egyéb érvet akarsz, például Fraud saját perverz szexuális vágyaiból vezette le elméletei nagy részét.
"3. Pszichiátriával foglalkozom"
Nos, ez érthetővé teszi elfogultságodat.
Igazából csak be kellett írni a keresőbe és első három találat, meditáció pozitív hatásai...
Én meg rengeteg olyan emberrel találkoztam, akinek segített a pszichológus. Most kinek van igaza, neked vagy nekem?
Freud gondolatai a pszichoanalízisnek adtak táptalajt, a pszichológiának ennél jóval több ága van... Freud elméleteit a modern pszichológia már meghaladta, de vannak olyan megállapításai pl. a tudattalan tartalmak, gyerekkori hatások kihatnak a felnőttkorra, a terápiás kapcsolat gyógyít, amiket ma is értékesnek tartanak.
Azért a legtöbben már nem ott vannak leragadva, hogy Freud, ez is a egy tipikus, tájékozatlan, tudatlan ember "utánajárást" dicséri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!