Szerintetek a tudomány jelenlegi állása szerint a közeljövőben gyógyítható lesz pl. a retinaleválás miatt bekövetkezett vakság?
Olvasgattam már a témában, itthoni viszonylatban csak egy bizonyos Roska Botondról cikkezgetnek, de ott sem árulnak el gyakorlatilag semmi konkrétat, így nekem kicsit olyan, mintha csak a reményt keltenék az emberekben hiába. Ha valóban mindenféle vakságra tudnának megoldást, abból szerintem már kb. országos hír lenne, sőt, világhír.
Erről van egyébként szó:
Amennyiben ez megvalósul egy napon, szerintem az lenne etikus, ha mindenki számára hozzáférhetővé tennék a gyógymódot, de az is kérdéses, ez is megvalósulna e. Ha tudtok más forrásokat, ismertek külföldi kutatásokat, lehetőségeket, azok is érdekelnének.
Engem is érdekelnének ilyen kutatások.
Külföldi egyetemek kutatólaborjait érdemes keresni ilyen témában, időnként publikálnak eredményeket, bemutatják min dolgoznak, milyen projekt-ek futnak éppen stb.
Hallássérülés gyógyításával kapcsolatosan ismerek ilyet.
Most volt egy focista, akinek valamilyen Retina sérülése lett, műtötték, majd sokat járt rehabilitációra de lát. Gobdolom nem olcsó, sok-sok legnagyobb szaktekintély kellett hozzá, de ez egyértelműen hatalmas eredmény!
Én inkább azt várom, a látóideggel mikor tud valamit kezdeni az orvostudomány, pl glaucóma esetében ha annyira tönkreteszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!