Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 100 g marhacomb fehérjetartalm...

100 g marhacomb fehérjetartalma 22g. De mikor?

Figyelt kérdés
Gyúráshoz minden nap eszek 200 g marhacombot, ez standard minden nap, ezen felül megy a többi fehérjeforrás. Ahogy néztem a neten, a marhacomb 100 grammonként 22 g fehérjét tartalmaz. Kérdésem az lenne, hogy mikor tartalmazza ezt a 22 g fehérje/100 grammot? Miután hazavittem a hentestől és még tök nyers, vagy miután megfőztem/megsütöttem? Mert úgy vettem észre, hogy sütés vagy főzés után kb. 30-40% a súlyveszteség. Múltkor lemértem, 200 gramm nyers marhacombot elkezdtem sütni a serpenyőben, sütés végére már csak 165 gramm volt. Tehát melyik állapotában kell számolni azt a 22 g fehérjét?

2022. aug. 23. 19:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mindig mindent nyersen mérünk


Pl száz gramm nyers rizs főzés után már nem száz gramm lesz mert vesz fel vizet.

Ezért veszed a nyersen mért száz grammnak a kalória értékét.


Természetes, hogy sütés közben a hús is "összemegy"

Ezért kell még nyersen lemérni.

Tehát a kérdésedre a válasz: igen, a nyers állapotában tartalmazza az adott kalóriát és makrokat

2022. aug. 23. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Minden adat a nyers állapotra vonatkozik.
2022. aug. 23. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi srácok!


Ha jól értem, ha elkezdek sütni 200 húst, jelen esetben marhát, és a sütés végére a 200 grammból marad 165 g, az annyit jelent, hogy vesztett a hús 35 gramm vizet. Tehát akkor sütés végére a 100 grammonként 22 g fehérje arány már nem ennyi lesz, hanem több, pl. 30 gramm fehérje 100 gramm húsban, mivel vizet vesztett a hús?

2022. aug. 23. 19:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem, nem jól érted.

A 200 grammon mért NYERS hús 44 gramm fehérje

Ha ezt megsutod, változik a súlya a sütés alatt. De a kalória értéke és a makroi ( adott esetben, te a fehérjére vagy kíváncsi) nem változnak

Azért mondják, hogy mindig mindent nyersen mérünk, mert pl 165 gramm sült hús az istentudja mennyi volt száraz/nyers állapotában, viszont nyersen mérve mindig pontos adatot kapsz.

2022. aug. 23. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
4# Úgy értette, hogy a kész állapotban így 100g-ban nem 22g fehérje lesz, hanem kb. 30 gramm. Ez esetben igaza van.
2022. aug. 23. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

#5:


Igen, így értettem. Hogy sült állapotban 100 grammonként a hús már nem 22 g fehérjét fog tartalmazni, hanem többet.

De jókor jövök rá, hogy gymbeam-en lehet rendelni marhahús snack-et. Azt főzik, és utána szárítják is, tehát a leírás szerint a kész snack hús már 39 g fehérjét tartalmaz 100 grammonként.

2022. aug. 23. 20:34

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!