Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook

Dr.Mineral 200x200

Kategória: Egészség > Táplálkozás

A kérdés

Székrekedésem van azt ajánlották egyek magas rosttartalmú ételt. Milyenek azok? Pár kaját mondanátok? Miket főzzek, mit egyek?

2009-05-24 07:36  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
1 2
Sok gyümölcs, zöldség nyersen!
Egy volt szobatársam hasonló gonsokkal küzdött, és naponta megevett egy evőkanál korpát vagy magában (de úgy olyan mit a fűrészpor) vagy joghurtba leverve. A lenmag is jó erre e célra, de kizárólag egyben, nem szétrágva egy kanállal és sok folyadékot kell rá inni.
A sok folyadék amúgy is alap főleg ha székrekedésre vagy hajlamos.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 92%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/12Időpont 2009-05-24 08:29 Privát üzenet
++ Bocs, joghurtba Keverve- még korán van...

A válaszíró 92%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/12Időpont 2009-05-24 08:31 Privát üzenet
A férjem rengeteget kínlódott ezzel,elküldtem orvoshoz,ő gyógyszer helyett azt ajánlotta, minden este 3-4 deci joghurt,(mi házilag altatjuk a házitejet) ebbe müzlit meg korpát kell keverni,és még valamilyen dzsemet,eper(ha nem vagy rá allergiás),vagy sárgabarack,vagy szilvadzsem, összekeveri és este lefekvés előtt bekanalazza. Azt mondja,így még finom is, (én nem mertem megkóstolni:),de reggel mindig van rendes széklete azóta,előtte volt,hogy 1-2 hétig sem,pedig ivott Ferenc József vizet,meg vett be hashajtót is,de egy idő után egyik sem hatott igazán. Neki ez a keverék jött be,azóta minden este eszi,már vagy 3 éve,és rendeződött a problémája. Egyik ismerősöm meg valami anyalevelet mondott,abból főzött mindig teát,de az állítólag meghajt,amit fentebb írtam,az viszont teljesen normális székletet eredményez. Próbáld ki, s írd majd meg,neked hatott-e. Pár nap kell,míg elkezd hatni,úgy emlékszem.

A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/12Időpont 2009-05-24 11:48 Privát üzenet
Sok rostos üdítőt igyál és sok gyümölcsöt

A válaszíró 89%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/12Időpont 2009-05-27 13:18 Privát üzenet
Rostos cuccok csakugyan serkentik a bélmozgást, de puffasztanak is (nem leszel népszerű a melóhelyen :))

Amúgy meg vegyél ki egy hét szabit, és élj vagy három napig egészségtelenül (csípős kaják, vagy két-három esti berúgás, satöbbi). Na majd az elintézi a beleidet, nem lesz többé székrekedés :)

A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/12Időpont 2009-05-27 16:52 Privát üzenet
Eddig nagyon jó válaszok érkeztek, ami még talán kimaradt, az az, hogy lehetnek lelki okai is: http://www.joegeszseget.hu/?468,a-szekrekedes-elkerulheto!
Nálam a Manna bejött, de szerintem a rostos étkezési is tökéletes lehet!

A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/12Időpont 2009-05-28 08:34 Privát üzenet
Ez mind nagyon szép és jó, de csak tüneti kezelések. Elhúzódó probléma esetén orvossal is konzultálni illik. Gasztroenterológussal, dietetikussal és nem utolsósorban pszichiáterrel is, mert legtöbbször a székrekedésnek szorongásos okai vannak a háttérben. Nem utolsósorban azért is meg kell ezt orvossal tárgyalni, mert a pszichoszomatikus tünetek szomatikus betegségeket tudnak produkálni. Például nálam a pszichoszomatikus hasmenésből lett vastagbél-gyulladás, később pedig fekély. Ugyanígy el tudok képzelni bélelzáródást is, ami legalább annyira egészségtelen.

Mindezek mellett életmódváltásra is szükség lenne, mert tipikusan "ülőkór" ez a népbetegség. A megfelelően megválasztott étrend mellé napi mozgást is be kéne iktatni.

A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/12Időpont 2009-05-30 04:35 Privát üzenet
Ezt egy idős orvos javasolta nekem, amikor 10 éve volt 1 székrekedéses időszakom : Minden reggel éhgyomorra 2 evőkanál lekvárt egyek 2 hétig, azután csak akkor ha esetleg egy idő után újra keményedni kezdene. 6 nap után szüneteltettem, mert jól meghígult. 2 hét szünet után szedtem még pár napig, azóta teljesen jó az állaga.
Jó egészséget !!

A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/12Időpont 2009-05-30 11:41 Privát üzenet
Ha valaki, hát én igazán székrekedéses vagyok. Van egy nagyon jó tea, ami teljesen egészséges módon tartja rendben az ügyemet. Herbáriában vegyél mályva teát (sötétzöld dobozban van, filteres). Minden este lefekvés előtt 1 dl forró vízbe áztass be egy filtert, ha kihűlt és iható idd meg. Teljesen karbantart és még fogysz is egy kicsit tőle. Mindig könnyűnek fogod érezni magad az állandó puffadások után.

A válaszíró 96%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/12Időpont 2009-05-30 12:33 Privát üzenet
Nekem a 100%os narancslé jött be.

A válaszíró 89%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/12Időpont 2009-05-31 11:34 Privát üzenet
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése

Kapcsolódó kérdések
Lehet-e az hogy keveset eszem azért vagyok 170 cm magas és 59 kg 18 évesen?
Az baj hogyha magas a cukortartalma a vizeletemnek?
Lányom 10 éves és epés refluxot állapítottak meg eddig magas koleszterinnel is küszködött. És diétára fogták, nem ehet akármit. No én ezt elmeséltem a kollégáimnak és nem..
Mik azok amiknek magas a rosttartalma?
A sütőtöknek milyen magas a purin tartalma, egyáltalán van-e?
Milyen diétára írhat ki az orvos magas vérnyomással?

Kérdések az Egészség rovatbólKérdések a Táplálkozás rovatból

Minden jog fenntartva © 2012, www.gyakorikerdesek.hu | Használati útmutató | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu