A káposzta egészséges étel?

válasza:Csak módjával!
Savanyítva a legegészségesebb. De a bélrendszerünknek megterhelő. Tehát: mértékkel.

válasza:huha az előző...
Akkor a tények: a káposztának magas az A-, B- és C-vitamin-tartalma. Van benne kalcium, foszfor, kálium, magnézium, vas és folsav is. Csekély kalória-, magas rosttartalmu
Tulajdonsága: Hajtja a vizeletet, csökkenti a gyulladást, fertőtlenít, méregtelenít.
Belsőleg: Serkenti az immunrendszert. Levét gyomorfekélyre, gyomorégésre, emésztési problémákra javasolják a természetgyógyászok. Rendszeres fogyasztásával megelőzhető a szorulás, csökkenthető a vastagbélrák kialakulásának veszélye.
Külsőleg: A káposztalé gyógyítja a harapást, a csípést, a pattanást, a herpeszt, az ótvart. A káposztapakolás kiváló égésre, övsömörre, herpeszre, horzsolásra, csípésre. A mellkasra helyezve elmulasztja a köhögést, a hasra téve enyhíti a hólyaggyulladást

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:A káposzta egészséges. Pontosan ezért amiket leírt róla a második válaszoló. A gyomor-bél betegségekhez semmi köze.
A káposztában található illóolajok okozhatnak az arra érzékeny egyéneknél puffadást. Illetve epebetegeknél, nem tilos ez estben sem csak az első főzőlevet el kell önteni és fedő nélkül kell főzni a káposztát. Erre mondjuk,hogy egyéni tolerancia kérdése ki mennyire bírja.
Tessék itt egy dietetikus véleménye.
Dietetikus
S még valami káposzta fajták: kelkáposzta, lila káposzta, kínai kel pl.
Az,hogy savanyított káposzta nem fajta hanem egy eltárolási mód a savanyítás.
Kapcsolódó kérdések:
Nagyon sósan eszek... károm lehet ebből?
Tudom volt ehhez hasonló kérdés de én konkrétumot akarok.
Elolvastam ezeket.Itt azokat sorolják fel amik savas ételek. Szinte majdnem minden olyan étel ami jó és finom.Egyik kérdés az lenne,hogyha túlzottan savas ételeket eszünk akkor milyen hatásai vannak??(narancsőbőrön kívül) És lehet e tenni az ellen, hogy a szervezet ne legyen annyira savas ??
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!