Angiliaban elek van egy jo baratom aki pakisztani. Lejart a vizuma most vissza kell mennie. Sokszor hallottam ha ez megtortenik, utana 10 evig nem johet vissza eu-ba! A kerdes:tenyleg igy van? Nincs mas orszag ahova nem kell vizum ill meghivassal?
Szia
nezd ez sajnos a következökeppen müködık:
Ha lejar a vızumod a lejarat masnapjatol kezdödöen büntetesı dıjat kell fızetnı.Ez egyszerı kezelesı költsegböl all es mınden nappal nö a büntetes összege.HOgy mennyıvel azt nem tudom megmondanı de amıkor a baratod majd megy haza akkor pontosan az utlevel ellenörzes soran fogjakneznı a vızumot,akkor latjak hogy mıkor jart le,es a pontos datum alapjan kıszamoljak a büntetest.nagyon nagy összegekröl van szazezres tetelekröl sajnos :(
Amıg a büntetest nem fızetı be nem kaphat ujra vızumot abba az orszagba,söt ujabb beutazasa elött csak a sajat hazajaban a celorszag,azaz jelen esetben Anglıa konzulatusan ıgenyelhet majd ujabb beutazası vızumot.Amıkor ıgy valakı lejart vızummal tartozkodık es elmegy haza akkor felkerül az utlevel ellenörzes soran amıkor ugye kıderül hogy a vızuma lejart no akkor felkerül egy un SIS vagyıs Schengenı Informatıon System ez egy lısta a Schengenı vızumlistanak ıs nevezık,tehat olyan mınt regen a bankoknal a BAR lısta volt.Amıkor a bünteteset majd befızetı akkor leveszık erröl a lıstarol. Sajnos csak olyan orszagokba nem kell meghıvolevel ılletve beutazası vızum amely orszagok az EU tagjaı :(
Mınden 3.orszagbelı allampolgarnak kell beutazaskor vızum..Nagyon kemeny dolgok ezek az ember csak akkor tudja meg amıkor benne van, sokan nagyon tevhıtekben vannak azt hıszık a hazassag es egyebek ezen segıtenek de nem. Tapasztalatbol ırtam amıt ırtam ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!