Fi-reléből 3 fázishoz külön-külön kell egy mindegyik fázishoz? Elég egy az elosztószekénybe és kész, vagy legjobb ha minél közelebb van a fogyasztóhoz és több van?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem mert 150 méter hosszú a telek és, közben 3 felállás lesz (szigetelt felvonulási szekrények)2012. aug. 27. 20:49
1/7 anonim válasza:
Egy db 3 fázisú Fi relé kell, és tökmindegy hol van, csak a fogyasztó előtt legyen! Mérőóránál van a legjobb helyen, akkor biztosan minden utána lesz kötve!
2/7 anonim válasza:
Bocs, azt kifelejtettem, hogy legalább akkora legyen a FI relé, mint az össz fogyasztás...
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2012. aug. 28. 15:35
4/7 anonim válasza:
Jep, valahova a bekötési ponthoz, vagy az órához megy a FI. Csak minden fogyasztó kapja innen az áramot, és ne akarj te magad a telkeden földpontokat létesíteni. (Ha ilyen eszedbe se jutott eddig, az a legjobb)
5/7 A kérdező kommentje:
Akkor 4x50-es földkábelen vihetem össze-vissza.Csak az jutott eszembe,hogy akkor minek az ötpólusú dugalj?
Az ötödikbe mit kötsz?
3 fázis+0+föld,nem?
Minden földkábel négyeres,legalábbis 99%-ban.
Akkor csak kell helyi földelést csinálni,mint pl.a felvonulási szekrényeknél?
Nem kötözködöm,csak tanulni szeretnék.
Mi a nulla és a védőnulla között a különbség?Ez az amit a négypólusú dugaljba nem kell bekötni?
2012. aug. 30. 15:36
7/7 A kérdező kommentje:
Közben már beszéltem több villanyszerelővel,az ötpólusú dugalj ötödik pólusa a nulla,a fi relé miatt.Négypólusú dugaljnál nem működik a fi relé.Hogy akkor 4 vagy öt eres kábelen kell-e elvinni,lehet-e több földpontot létrehozni,erre meg mindegyik villanyszerelő mást mondd,egyik váltig állítja hogy nem,a másik meg hogy igen.
2012. szept. 26. 21:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!