Tudtok olyan fotós oldalt vagy csoportot ajánlani, ahol a fényképek mellett a beállítások is fel vannak tüntetve? (Rekesz, záridő, ISO, mélységéllesség). Vagy valamilyen program ahol gyakorolni, fejlődni tudnék?
Az 1. válaszoló tökéletes tippet adott. Ott mindent megtalálsz.
+ Bár ez nem a reklám helye, de tanuláshoz ajánlanám Budai Petur youtube csatornáját.
Átlag témánál elég nagy rugalmasság van a beállításokban, szóval szerintem ezzel nem mész semmire. Tökmindegy a szenzornak, hogy ISO 100 és 1/500, vagy ISO 200 és 1/250. Hacsak (!) nem zajosodik be a szenzor már azzal az értékkel, és hacsak nem mozdul be a téma már azzal az értékkel. De innen jutunk el a következő megállapításig:
Rendszer gyanánt kellene elsajátítani a fényképezés technikáját, szerintem.
Hát, ez kb egy vékony könyvecske.
Ettől persze még mindig érdekes lehet, hogy extrém fotót mivel lőttek, de a vékony könyvecske elsajátítása és a képre nézés után úgyis tudja az ember.
az alapismereteket még a fényképezőgépgyártók által mellékelt kézikönyvben is leírják, érdemes mindenképp azzal kezdeni, mert ott azt is leírják, mit hogyan tudsz a saját gépeden beállítani.
van továbbá egy rakás fotózás alapjai, digitális fotózás alapjai, stb. könyv, netes cikk, YouTube és egyéb videó. szinte teljesen mindegy, hogy melyiket választod ki. Joe McNally és a National Geographic könyvek népszerűek szoktak lenni, de mindenkinek más jön be. az iskola rendszerű fotós oktatásban úgy tudom, még mindig a jóval a digitális korszak előtt íródott Heffele-Sefcsik: Fényképezés könyvet kérik alap tananyagként - nem véletlenül: akármilyen gyorsan fejlődik a digitális technika a fotózás fizikai alapja 100 éve semmit sem változott. ha egy 100 éves könyvből megtanultad, akkor a digitális gépen is ugyanúgy tudod használni a tudásodat (nyilván nem árt azért a digitális technikára vonatkozó praktikus különbségekkel kiegészíteni a tudásodat, de az alapok ugyanazok az analóg fotózásnál is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!