Miért ilyen az akusztika?
Miért van az, hogy a szoba 4 sarkában nagyon jól szól a mély, a szoba többi részén, pedig nem szól annyira jól?
A mélyláda a saroktól kb. 1m -re van, és a faltól kb. 15cm -re a hátulja, az eleje pedig kb. 20cm -re van.
Több, mint valószínű, hogy a +- van nálad rosszul bekötve, azaz valamelyik hangfal (ha csak 1 mélynyomó és több magas van, akkor a mélynyomó) fordított polaritást kap, így a szoba közepén hallgatva kioltják egymást.
Ezért érdemesebb inkább szélessávú (magas, közép, mély) hangszórókat használni, sokkal szebben szól, mint külön a magas, külön a közép és külön a mély.
Nekem biztosan jól van fázisba kötve, mégis tapasztalom.
Természetes terjedési tulajdonság szerintem, nem csak sarokban, hanem falak mentén, fal közelében is intenzívebben hallatszik a mély.
De nem arra kell beállítani a mélyek szintjét, hanem a hallgatási pozícióban legyen jó.
Magam részéről nem tudom, hová tedd, mert nem használok önálló mélynyomót. Házimoziban szélessávú dobozpárom van elől. Vagyis, mintha klasszikus sztereó lenne, csak ez 4.0, mert hátul is van két kisebb sugárzó, de ez most mellékes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!